Лудогорец задържа национал


Лудогорец задържа национал
Снимка: БГНЕС

1521 0

Лудогорец ще поднови договора на още един от основните си футболисти.

Става въпрос за десния бек Йордан Минев. Настоящият контракт на национала изтича в края на шампионата, но от ръководството на клуба вече са направили първи постъпки за неговото преподписване.

От клубното ръководство са се срещнали с 34-годишния бранител в началото на миналата седмица, за да му отправят предложение да остане в Разград и след лятото, пише "Тема Спорт".

Бившият футболист на "Ботев" и ЦСКА е дал съгласието си да подпише нов договор, който ще е до юни 2016 година. Очаква се условията в него да не претърпят съществени промени спрямо сегашните.

Йордан Минев е един от футболистите с най-голям стаж в Лудогорец. Той се присъедини към отбора през лятото на 2011 година. През октомври националът се превърна в герой за тима, след като с негов гол Лудогорец победи Базел с 1:0, постигайки историческа първа победа в групите на Шампионската лига. Именно това попадение и постоянната му силна игра са накарали ръководството да го задържи.

Както е известно, в момента бранителят лекува контузия в адуктора на левия крак, която получи в последния кръг от „А“ група срещу "Ботев" (Пд) (1:0). Това наложи Минев да бъде сменен още в 7-ата минута от Александър Василев. Очаква се обаче той да бъде готов за старта на подготовката. Шампионите се събират за първа тренировка на 5 януари в София. Наскоро Лудогорец поднови и договора на други трима от титулярите си - Козмин Моци, Кайсара и Марселиньо. Почти сигурно в клуба през пролетта ще останат още Владислав Стоянов и Светослав Дяков.

Междувременно спортният директор Методи Томанов и треньорът Георги Дерменджиев продължат усилено да работят по зимната селекция на отбора. Заради това преди дни бившият защитник на ЦСКА замина спешно за чужбина, за да води разговори с набелязани футболисти. Приоритет пред тима е привличането на ново дясно крило. В момента разградчани разполагат на тази позиция с Михаил Александров, като там през сезона бе ползван и Даниел Абало. Сред вариантите пред Лудогорец за ново попълнение е Александру Чипчиу от Стяуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички