Лудогорец вече е неузнаваем в Европа, "подобри" немислим антирекорд на Левски


Лудогорец вече е неузнаваем в Европа, "подобри" немислим антирекорд на Левски
Снимка: Lap.bg

2438 0

В първите си години на европейската сцена българският шампион Лудогорец изумяваше с равностойна игра срещу едни от най-големите грандове във футбола и с победи над тимове, които са се считали за доста по-качествени от българските.

Не така стоят нещата за родния хегемон в последните години обаче. А в последните две години положението е такова, каквото никога не е било за разградчани. А това доведе и до подобряването на антирекорд на европейската сцена на Левски.

"Сините" имат серия от 12 поредни мача без победа в групите на европейски клубни турнири. Тя бе записана през сезони 2005/06 (Купата на УЕФА), 2006/07 (Шампионска лига) и 2009/10 (Лига Европа). Лудогорец обаче вече е в серия от 13 двубоя без успех в групите, информира "Тема спорт".

Последният случай, в който "орлите" са спечелили в тази фаза от евротурнир, бе на 3 октомври 2019 година, когато побеждават Ференцварош с 3:0 в Будапеща. Последното им поражение пък дойде от Брага преди няколко дни и се явява 6-а поредна загуба като домакин в групите на Лига Европа.

Те имат 7 загуби и 1 равенство в последните 8 мача у дома, като последно от Разград победен си тръгна руският гранд ЦСКА Москва, който бе разгромен с 1:5 на 9 септември 2019 година.

Представянето на разградчани и през миналия сезон, и през този е много слабо. През тази кампания отборът е на предпоследно място (31-во) в Лига Европа по отправени удари след първите три кръга - едва 18 изстрела, като по-зле е само датският Брьондби, който е с 16.

По-притеснителното е, че от 18-те шута на "орлите" само 3 са били точни, което прави по... един на мач (Брьондби е само с 1 точен удар общо). Освен това логично на фона на тази статистика е че Лудогорец е на дъното и по отбелязани голове - едва 1, като отново датският тим е единственият с по-лош показател - без отбелязано попадение.

А какво липсваше на Лудогорец срещу Брага в Лига Европа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички