Лудогорец в топ 45 на отборите в Европа


Лудогорец в топ 45 на отборите в Европа

1659 0

Силната 2014 година за Лудогорец помогна на тима да влезе в топ 45 на европейските отбори, стана ясно днес според официалната ранглиста на УЕФА.

"Орлите" са поставени под номер 44 в класацията, като имат коефициент от 7.8500, които са събрани след победите в квалификациите за Шампионска лига, влизането в груповата фаза и 4-те точки, които тимът завоюва срещу Ливърпул и Базел.

Прекрасното представяне на тима от Разград е и единствената положителна новина за българския футбол в последната година, след като ЦСКА, Ботев и Литекс отпаднаха рано-рано в турнира Лига Европа и с коефициент от 1.3500 точки делят 144-о място.

България догодина ще бъде на 25-о място заради представянето на българските тимове в Европа, като за 2014 общите точки, които ще бъдат прибавени към актива на страната ни, са 4.250.

Към момента за 2014 година Лудогорец натрупа доста точки за България, която е на 18-о място.

"Орлите" обаче вероятно няма да запазят позицията си до края на сезона, тъй като отпаднаха от Европейските клубни турнири, а в Лига Европа продължават да играят отбори, които са зад българския шампион в подреждането на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички