Лудогорец удари Цървена звезда в мач с тягостна обстановка


Лудогорец удари Цървена звезда в мач с тягостна обстановка
Снимка: ludogorets.com

1430 0

Българският шампион Лудогорец напомни за най-добрите си днес, след като възпитаниците на Георги Дерменджиев спечелиха с 3:1 срещу лидера в сръбското първенство Цървена звезда.

Двубоят беше изигра в тягостна обстановка, а самата среща започна с минута мълчание в памет на загиналите по време на терористичния атентат в Париж снощи.

Самият двубой се разви отлично за домакините, които още в 7' поведоха в резултата. Неразбирателство в защитата на Звезда остави Лукоки и Марселиньо сами срещу един бранител, а холандецът асистира на бразилеца за първия гол.

Само 6 минути по-късно победителят в мача беше ясен. Лукас Саша пресече пас близо до наказателното поле на противника и пусна веднага към Джонатан Кафу, който бе избягал леко вляво. Бразилецът подходи със самочувствие и с вътрешен фалц прати топката в далечния ъгъл – 2:0.

Последваха силни минути за Лудогорец, като играчите на Георги Дерменджиев имаха преимущество, но не успяха да вкарат трети гол. В последните 15-ина минути на полувремето и лидерът в сръбското първенство показа зъби, но защитата на Лудогорец показа добра игра - 2:0 до почивката.

Второто полувреме стартира с изненадващ, но много красив гол за Цървена звезда. В 48-ата минута Мичал Доналд взе топката от Марселиньо в половината на Лудогорец, после финтира Дякови и отправи здрава тупалка от около 23 метра. Топката описа коварна парабола и удари напречната греда, преди да се озове в мрежата – 2:1.

Все пак Лудогорец спечели мача с два гола разлика, след като Лукаш Саша няколко минути преди края вкара за крайното 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички