Лудогорец със стратегическа победа - ще зимува на върха


Лудогорец със стратегическа победа - ще зимува на върха

832 0

Лудогорец се върна на пътя на победите, след равенството с Литекс, след като надделя над Черно море с 2:0 като гост. В мач от 20-ия кръг на "А" група лидерът в класирането си върна на "моряците" за 1:1 в предишния мач между двата тима от новия сезон.

Черно море започна по-агресивно в мач, като в 9-ата минута Бурабия излезе сам срещу Владислав Стоянов, но пропусна. Секунди по-късно защитата на гостите олтново се пропука и Курьор бе оставен очи в очи срещу вратаря. Опитният страж обаче се намеси добре, предодвратявайки чист гол за домакините.

В 24-ата минута Марселиньо пропусна да открие, неуспявайки да овладее топката в блисот до противниковата врата. В ситуацията играч на Черно море можеше да вкара топката в собствената си врата, в опит да изчисти. Четири минути преди края на първата част Кешеру стреля с глава, но Китанов показа отличен рефлекс и изби в корнер.

Лудогорец откри резултата в 49-ата минута на мача с попадение на Джонатан Кафу. Бразилецът бе изведен сам срещу вратаря от Марселиньо и не сгреши.

Вторият гол падна в 68-ата минута на срещата.Тогава Дяков намери Марселиньо в наказателното поле, а звездата подаде с глава към Кешеру. Таранът овладя и с ефектен удар опъна мрежата на Китанов - 2:0.

Шест минути по-късно Вандерсон изведе Марселиньо, който обаче от удобна позиция стреля твърде слабо.

В 79-ата минута Черно море можеше да намали изоставането си, но Кулибали пропусна да се разпише от 2-3 метра с глава, след като Стоянов показа отличен рефлекс в ситуацията. В самия край на редовното време Симеон Райков нацели гредата, след изпълнение на корнер.

Успехът временно отдалечи Лудогорец на 3 точки от преследвачите му "Левски" и Лудогорец, които играят в 16,30 часа днес. Черно море е шести, като това е втора поредна загуба за "моряците" в първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички