Лудогорец срещу Литекс в "сблъсъка на смелите"


Лудогорец срещу Литекс в "сблъсъка на смелите"
Снимка: ludogorets.com

1381 0

Тази вечер в Разград предстои дербито на кръга в „А“ група. Един срещу друг се изправят Лудогорец и Литекс.

Това са двата отбора, които не крият амбициите си за шампионска титла и, общо взето, май са единствените, които са поставили ясно тази цел на масата, така че да е видно от всички. Без застраховки, без недомлъвки, без никакви притеснения и от Разград, и от Ловеч не се ограничават да говорят за златните медали като единствения стремеж за този сезон. Останалите са някак си недостатъчно смели.

„Сблъсъкът на смелите“ вероятно ще има и своята проекция на терена като игра. Двамата треньори вероятно си дават сметка, че първенството е на твърде ранен етап и едва ли ще кротнат играта в средата на терена в очакване на груби грешки в защитата на съперника, пише „Тема спорт“.

Първият мач между двата тима в Ловеч бе по-скоро зрелищен, отколкото скучен. Сега Лудогорец има да си връща. А когато шампионите искат прекалено силно, знаят как да го направят.

Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян ще пусне във втори пореден мач младока Венцислав Керчев като титуляр. 18-годишният талант започна срещу Ботев Пд (2:1) редом до Козмин Моци в центъра на отбраната. Той се справи на ниво, което е накарало специалиста да го използва и с Литекс днес. Решението на Едо е повлияно и от слабата форма на другите двама играчи - Цветелин Чунчуков и Александър Василев, с които клубът може да изпълни правилото един българин до 21 години да започва като титуляр.

Очаква се разградчани да излязат с нова постройка срещу оранжевите. Ераносян почти сигурно ще се върне към традиционното 4-2-3-1 за сметка на използването с Ботев 4-1-4-1. Така в ролята на дефанзивни халфове ще са Дяков, който не игра заради наказание в последния кръг от А група, и Андрей Препелица. Промените ще извадят от състава Джонатан Кафу. Бразилецът бе титуляр миналия уикенд, но не убеди с играта си. Този път на левия фланг ще бъде Вандерсон, а отдясно Върджил Мисиджан. На върха на атака отново ще е Кешерю. Добрата новина за Eдо е, че ще може да разчита на Милан Борян, който имаше проблеми в кръста през седмицата.

Около състава на Литекс Треньорът Лауренциу Регенкампф се чуди кой да започне като офанзивен халф и кой да води нападението. За първата позиция вариантите са три - Кристиян Малинов, Хенри Рохас и Диого Виана. Първият бе титуляр срещу Черно море, като направи не лош мач. Този път обаче той най-вероятно ще е на пейката, а в ролята на плеймейкър ще действа Хенри Рохас. Колумбиецът получи пълни 90 минути срещу Локо Мз (3:0), за да влезе в игрови ритъм. Другата опция - Диого Виана, няма кой знае колко големи шансове да стартира.

На върха на нападението Регенкампф умува дали отново да заложи на младия Георги Минчев, или да върне в състава Бьорн Маарс Йонсен. Талантът игра силно срещу Черно море, докато норвежецът с американски паспорт бе ползван за купата през седмицата. По всяка вероятност румънският специалист ще заложи на Минчев. Така той ще се изправи срещу своя съгражданин от Русе -Венци Керчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички