Лудогорец спасил клуба на Пеле и Неймар от разпад


Лудогорец спасил клуба на Пеле и Неймар от разпад

1701 0

Трансферът на Сисиньо в Лудогорец спасил легендарния бразилски Сантос от разпад. Шампионите на България са платили 900 000 евро за десния защитник. В касата на досегашния му клуб са влезли 567 000 евро. Останалите 323 000 отиват за агенцията "Тейса", която държеше 36% от правата на играча, пише вестник "Преса".

Сантос, дал път във футбола на Пеле и Неймар, е в тежка финансова криза. Заплатите на играчите се бавят повече от месец. Явно притиснати от обстоятелствата, шефовете са продали Сисиньо за по-малко пари, отколкото го взеха от Понте Прета през 2013 г. - 1 720 000 евро.

Интересен факт е, че миналата седмица именно от "Тейса" се възпротивиха на продажбата на правата на футболиста на друга агенция - "Еленко Спортс", която предлагаше 720 000 евро. Тогава Сантос бе съгласен на сделката.

През 2014 г. Сисиньо бе твърд титуляр и триумфира в щатското първенство на Сао Паулу. Напоследък той загуби мястото си в спор с Виктор Фераш и с Даниел Гедес. 26-годишният футболист има 101 мача и 4 гола за тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички