Лудогорец си върна първото място след минимален успех срещу Дунав


Лудогорец си върна първото място след минимален успех срещу Дунав
Снимка: Ludogorets.com

4095 0

Лудогорец победи Дунав с минималното 0:1 в Русе в среща от 11-ия кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение отбеляза Клаудиу Кешеру през първата част и по този начин разградчани отново се върнаха на върха с точка преднина пред Левски. Следващата неделя е дербито между "сини" и "зелени" в Разград. Преди това обаче, в четвъртък, Лудогорец гостува на Ференцварош в двубой от груповата фаза на Лига Европа.

В началото на двубоя русенци разчитаха повече на дефанзивен стил и контраатакуваха при удобни възможности. В 7' дълъг пас намери Ахмед Ахмедов, който обаче не успя да си поеме добре топката и бе изпреварен от Антон Недялков. Няколко пъти след това пък се наложи на Макенджиев да излезе извън наказателното поле, за да предотврати опасна ситуация.

В 23' дойде и първата реална голова възможност, от която "орлите" се възползваха. Кешеру свали към Лукоки, който стреля, но стражът на русенци изби. Топката попадна отново в Кешеру, който не сбърка за 0:1. В 29' румънецът отново успя да разпише, но този път попадението бе правилно отменено заради засада.

В 39' Сисиньо също бе близо до гол. Той се възползва от подаване на Манолев, но ударът му с глава мина покрай вратата. В самия край на полувремето и домакините създадоха много опасно положение. Свилен Щерев изпълни ъглов удар отляво по атаката, а Ахмедов се пребори за високата топка. Топката обаче прелетя малко над вратата.

През втората част разградчани показаха доста по-лежерна игра, като на моментите допуснаха и доста груби грешки. В 52' Антон Недялков с лошо поемане даде шанс на на Стефан Христов да пусне пас в коридор за Ахмедов отляво. Той стреля силно, но топката мина покрай вратата. В 52' пък Форстър подари топката на Лазаров, но благодарение на Сисиньо не се стигна до опасност пред Пламен Илиев.

Атаките към двете врати станаха рядкост, като следващата опасност бе 8 минути преди края. Чибота получи топката, след което влезе в наказателното поле и можеше да комбинира с непокрития Жоржиньо, но избра да шутира и не затрудни вратаря. В 83' пък Пламен Илиев не се намеси особено успешно при центриране на Исаевски, но и Мартин Костадинов се размина с нея, а след това последва и сблъсък с Илиев. Домакините имаха претенции за дузпа, но сигнал за такава не последва.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Дунав: 21. Благой Макенджиев, , 2. Самуел Инкоом, 22. Михаил Милчев, 5. Любен Николов, 29. Росен Колев, 18. Александър Исаевски, 11. Диян Димов, 7. Ивайло Лазаров, 8. Свилен Щерев, 99. Стефан Христов, 9. Ахмед Ахмедов;

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 90. Рафаел Форстър, 3. Антон Недялков, 11. Станислав Манолев, 25. Стефан Баджи, 12. Абел Анисе, 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо - К, 88. Вандерсон, 28. Клаудиу Кешеру;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец влиза в тежък график - следващите 8 дни ще са много важни за разградчани. След това в четвъртък, 3 октомври, им предстои визита на Ференцварош в мач от втория кръг на Група Н на Лига Европа, а сгъстеният цикъл ще бъде затворен от домакинство на Левски в неделя, 6 октомври.

Със сигурност той ще пусне като титуляри част от асовете си, за да бъдат те в ритъм за визитата на Ференцварош, но може и да запази някои от най-важните си играчи. На терена за разградчани не се очаква да се появят левият бек Антон Недялков и централният нападател Якуб Швиерчок, които лекуваха контузии.

През седмицата Дунав отпадна от Купата на България - допусна поражение с 1:2 от втородивизионния ФК ЦСКА 1948. Едва ли обаче продължаване напред в турнира е било залегнало като приоритет на клуба, който има далеч по-важни задачи - осигуряване на финанси и събиране на точков актив, който да го кара да се чувства малко по-спокойно в елита. Людмил Киров няма проблем с контузени и наказани играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички