Лудогорец си тръгна с три точки от морето


Лудогорец си тръгна с три точки от морето
Снимка: БГНЕС

1961 0

Лудогорец взе първа победа след 5 мача. Шампионите победиха Черно море с 3:2 като гост.

Шампионите бързо поведоха в резултата чрез Марселиньо още в 6-ата минута, когато бразилецът беше изведен зад защитата и прехвърли вратаря Китанов.

Вандерсон се разписа в  64-ата минута, след като завърши отлична контра за шампионите, започната от Сисиньо и минало през Марселиньо.

Стенио вкара красиво за 1:2 в 76-ата за Черно море. Станчев от домакините си заби автогол 89-ата, а Курьор фиксира крайния резултат – 2:3.

ПРЪВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-сериозна атака за домакините завършва с удар на Дани Георгиев в аут в 6-ата минута.

Лудогорец открива резултата. Марселиньо е изведен и преодолява вратаря Китанов за 1:0.

Чудесна атака на Лудогорец, Мисиджан е оставен на стрелкова позиция, но след рикошет ударът му излиза в корнер в 15-ата минута.

Даниел Георгиев задържа за фланелката откъсващия се Кишада и получава жълт картон в 26-ата минута.

Добро центриране на Михаил Венков в 34-ата минута, но Козмин Моци чисти с глава от наказателното поле на гостите. При последвалия корнер топката пак стигна до Венков, който стреля от волле, но покрай вратата. 

Късо изпълнение на фаул пред пеналта на Черно море и Марселиньо пропуска да направи 2:0 в 41-ата минута. Бразилецът получи топката в наказателното поле, но се засуети, оглеждайки се дали не му е свирена засада и беше блокиран от бранителите на Черно море.

Андреас Васев излезе сам срещу вратаря, но Сисиньо блокира удара му и избива в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стенио стреля с глава над вратата на Лудогорец след корнер в 49-ата минута. В ответната атака се стигна до опасен фаул и претенции на разградчани за игра с ръка на футболист на домакините. Двата отбора се сдърпаха, но се размина без бой.

Вандерсон вкара втори гол за Лудогорец в 64-ата минута, след като завърши отлична контра за шампионите, започната от Сисиньо и минало през Маселиньо.

В 75-ата минута Черно море върна един гол - 1:2. Стенио бележи красиво попадение със странична ножица.

В 89-ата минута с автогол на Станчев от домакините Лудогорец отново е два гола напред в резултата.

Курьор вкарва още един за варненци след грешка в защитата на Лудогорец.

СЪТАВИ

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Георги Китанов, 4. Михаил Венков, 15. Траян Траянов, 23. Жиньо, 5. Стефан Станчев, 3. Даниел Георгиев, 8. Снено, 21. Мехди Бурабия, 19. Матиа Курьор, 77.Андреас Васев, 11. Живко Петков

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 19. Александър Василев, 55. Георги Терзиев, 27. Козмин Моци, 25. Йордан Минев, 18. Светослав Дяков, 8. Лукас Саша, 93. Върджил Мисиджан, 11. Жуниор Кишада, 4. Сисиньо, 84. Марселиньо

  • ПРЕДИ МАЧА

Шампионите влизат в мача след една от най-тежките си серии в съвременната история на клуба. Лудогорец няма победа вече 5 мача под ръководството на Бруно Рибейро. Тимът изненадващо отпадна още във 2-и квалификационен кръг на Шампионска лига, като допусна две загуби от непретенциозния молдовски Милсами. Стартът на сезона в "А" група също беше катастрофален - 0:2 от Литекс. Загуба днес почти сигурно ще означава еднопосочен билет за Португалия за треньора Рибейро.

Твърде вероятно е португалецът да направи няколко промени в състава. Цветелин Чунчуков е с по-големи шансове от Жуниор Кишада да води атаката, а Андрей Препелица и Вирджил Мисиджан пък най-вероятно ще останат на пейката за сметка на Лукас Саша и Джоди Лукоки.

За домакините от Черно море този мач идва след катастрофата в Беларус, където загубиха с 0:4 от Динамо (Минск), което доведе до отпадането им от Лига Европа. В първия кръг от сезона "моряците" стигнаха само до 1:1 при гостуването си на новака Пирин.

Нападателят Вилиян Бижев беше пълен фигурант в Минск и вместо него титуляр днес се очаква да започне Хуан Вареа. Дебют в центъра на защитата може да направи новото попълнение Жиньо.

На страната на Черно море обаче е статистиката. През последните три сезона на "Тича" те имат две победи и едно равенство срещу Лудогорец. Все пак общият баланс между двата тима в "А" група е в полза на "орлите" - пет победи, три равенства и две загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички