Лудогорец ще се опита да върне в България футболист, който ЦСКА не успя


Лудогорец ще се опита да върне в България футболист, който ЦСКА не успя
Снимка: Ludogorets.com

2308 0

11-кратният шампион на България - Лудогорец, проявява сериозен интерес към един от чужденците, които оставиха добро впечатление с играта си по родните терени през последните години. Става въпрос за бившия играч на Берое - Гаюс Макута, съобщава БТА.

Според източници на Агенцията, "орлите" трудно ще върнат французина в България, тъй като има сериозно несъответствие във вижданията за трансферната сума в двете заинтересовани страни.

25-годишният централен полузащитник в момента играе за един от традиционните клубове в Португалия – Боависта, където пристигна през лятото на 2021-а година. Тогава интерес към него имаше и от родния ЦСКА.
Договорът му изтича през юни 2024-а година, а през последните месеци има 18 мача и 2 асистенции във всички турнири.

От Лудогорец са направили оферта към актуалния му клуб за привличането му, но разликата между исканата и предлаганата сума е била над 600 хиляди евро. Междувременно към 25-годишния централен полузащитник интерес има и от френския елитен клуб Брест, 16-и в местната Лига 1.

Макута стана известен в България с периода си в Берое, когато Димитър Димитров-Херо и Георги Чиликов го взеха под наем от Брага. Макута направи много силни мачове с екипа на старозагорци, но наемът му изтече и той се върне в елитния клуб.
Вижте последните информации, които имаше за сделка между Макута и ЦСКА!
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички