Лудогорец ще играе контрола с БАТЕ Борисов


Лудогорец ще играе контрола с БАТЕ Борисов
Снимка: ludogorets.com

1360 0

Лудогорец ще изиграе контрола срещу участника в групите на Шампионската лига през сезон 2015/16 година БАТЕ Борисов, разбра "Тема Спорт". Срещата ще е през февруари.

Ръководството е подписало договор с първенеца на Беларус преди Нова година за контрола в Турция. Проверката ще бъде една от последните за шампиона на България преди подновяването на „А“ група. Тя ще се проведе на 6 февруари в Белек, като началният й час ще бъде обявен допълнително.

През есента кошмарът на Левски и Литекс влезе за пети път в историята си в груповата фаза на Шампионската лига. Съперници на БАТЕ там бяха действащият европейски шампион Барселона, Леверкузен и Рома.

Беларусите до последно бяха в борбата за класиране напред, но в крайна сметка останаха на четвърто място с актив от 5 точки, една по-малко от италианците и немците. Във вътрешното си първенство тимът затвърди хегемонията си и спечели десета поредна титла, както и купата на страната.

Засега е сигурно, че шампионите ще открият годината с мач срещу немския Фортуна (Дюселдорф). Двубоят с тима от Втора Бундеслига е на 20 януари. Два дни по-късно „зелените“ трябва да се изправят срещу първенеца на Чехия Виктория (Пилзен). Договорен е и спаринг с друг много качествен отбор - Легия (Варшава). Вицешампионите на Полша ще премерят сили с Лудогорец на 31 януари.

Плановете на треньорския щаб са отборът да изиграе още три проверки по време на втория си лагер в турския курорт Белек. Те обаче все още са в процес на договаряне.

Лудогорец се събра вчера късно вечерта на лагер в София, а днес, утре и вдругиден футболистите ще минат медицински прегледи. На 8 януари отборът заминава с чартър за Турция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички