Лудогорец се спъна в Пирин, титлата се отдалечава


Лудогорец се спъна в Пирин, титлата се отдалечава
Снимка: БГНЕС

1111 0

Лудогорец изпусна Пирин - 0:0 у дома в мач от 15-ия кръг на "А" група. Това равенство може да струва скъпо на шампионите в борбата им за пета поредна титла. Те са трети с 24 точки, с три по-малко от втория Литекс и 4 от лидера "Левски", който утре играе с Локомотив Пд.

Завърналият се начело на тима Георги Дерменджиев беше посрещнат с аплодисменти от публиката в Разград при повторния си дебют начело на тима. В състава лед дълго отсъствие се завърна националния вратар Владислав Стоянов, който беше изпаднал в немилост при Едуард Ераносян. 

Първата опасност в мача беше пред вратата на Пирин в 5-ата минута. Марселиньо преодоля с лекота бранител на гостите и подаде към Кешеру, който обаче бе изпреварен от Башлиев и топката му бе изчистена.

Малко след това "орлетата" можеха да изненадат шампионите. След изпълнение на тъч, топката се озова в краката на Маркиньос, който стреля силно и след рикошет в крака на младия Керчев, кълбото срещна дяснята греда.

Като цяло домакините бяха по-добри и до края на първото полувреме създаде още няколко положения пред вратата на Пирин, но до гол така и не се стигна.

В 38-ата минута Натаниел центрира от свободен удар, Клаудиу Кешеру се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но в аут. Отново Кешеру пропусна в допълнителното време. Вандерсон центрира и румънеца стреля с плонж към вратата, но топката минава покрай левия страничен стълб.

Натискът на Лудогорец продължи и след почивката. В 55-ата минута Марселиньо стреля от пряк свободен удар и топката кацна върху напречната греда. Румънецът не успя да се разпише и в 66-ата минута, когато беше изведен сам срещу вратаря. Ударът му по диагонала излезе в аут.

В 77-ата минута първо Кафу не успя да преодолее Костов, който спаси силния удар на бразилеца, а при добавката Лукоки не успя да учели вратата. Пореден шут към вратата на Костов в 85-ата минута, този път дело на Анисе. Вратарят обаче отново спасява.

Нова греда за Лудогорец в продължението. Клаудиу Кешеру стреля от фаул и топката среща десния страничен стълб на вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички