Лудогорец се пребори за обрат срещу Локо Пд у дома


Лудогорец се пребори за обрат срещу Локо Пд у дома
Снимка: Оф. сайт на Локо (Пд)

4450 0

Лудогорец победи Локомотив Пловдив с 3:1 в двубой от петия кръг на Първа лига. Разградчани изоставаха в резултата, но успяха да сътворят обрат срещу пловдивчани. Карагерен откри за Локо, Доминик Янков изравни, а Сантана и Ману донесоха пълния обрат. "Орлите" излязоха на върха в класирането с 12 точки, точка повече от ЦСКА, който по-рано завърши 1:1 с Черно море.

Гостите започнаха по-активно двубоя и стигнаха до два бързи пропуска на Лукас Салинас след грешки на Стефан Баджи. В 15'  отново Баджи не се ориентира добре при изнасянето на топката и отново Салинас му отне, но ударът му мина над напречната греда.

В 20' Жоржиньо бе фаулиран Момчил Цветанов и последва пряк свободен удар за домакините. Кешеру стреля добре, но Луков се намеси спокойно.  В 32' Антон Недялков стреля отдалеч, но топката мина покрай вратата, а Луков остана неподвижен.

Три минути по-късно след неразбирателство и грешка в разградски тим топката стигна до Димитър Илиев. Той пусна към Кристиян Илич. Футболистът на Локомотив се озова очи в очи с Ренан, но ударът му бе спасен от стража на шампионите. Малко след това Бирсент Карагарен засече центриране от ъглов удар, но Ренан спаси.

И втората част започна по-добре за пловдивчани. В 52' топката не бе изчистена добре от защитата на домакините и тя стигна Бирсент Карагерен. Той не се поколеба и стреля по земя от далечно разстояние. Влезлият на почивката вратар на Лудогорец Владислав Стоянов плонжира, но не успя да спаси удара - 0:1.

В 63' домакините изравниха резултата. Недялков центрира остро към наказателното поле, където Доминик Янков бе оставен непокрит, стреля и не остави никакъв шанс на Луков. В 70' Карагерен се справи с няколко противникови играчи и стреля, но топката премина покрай вратата.

Само в рамките на две минути "орлите" отбелязаха две попадения и осъществиха пълен обрат.  В 79' Алекс Сантана напредна в половината на Локо, след което стреля уверено за 2:1. Две минути по-късно дойде и трето попадение за домакините. Кешеру опита да стреля, но се получи извеждащ пас към резервата Елвис Ману, който вкара за 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 21. Григоре, 30. Моци, 4. Сисиньо, 7. Сантана, 25. Баджи, 13. Чибота, 17. Жоржиньо, 64. Янков, 28. Кешерю

Локомотив Пловдив: 71. Луков, 61. Алмейда, 25. Масоеро, 20. Петрович, 15. Илич, 34. Витанов, 7. Цветанов, 9. Карагарен, 16. Салинас, 14. Илиев, 77. Аралица

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Преди сблъсъка двата тима са с равен актив - по 9 пункта. Бруно Акрапович коментира и колко по-различен ще бъде мачът с Лудогорец днес, отколкото този за Суперкупата, след като разградчани привлякоха доста попълнения.

"Винаги изисква време новите играчи да свикнат със стила на игра на отбора и изискванията на треньора. Доколко ще са постигнали този синхрон и дали са се сработили добре, ще видим по време на мача. Трудно е да се каже сега. Задачата ни е да ги пообъркаме и шансът ни е именно в това", заяви той.

Треньорът на Лудогорец Павел Върба не може да използва контузените Георги Терзиев, Пламен Илиев, Светослав Дяков и Вандерсон. а гостите големият отсъстващ ще бъде контузеният Давид Малембана

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички