Лудогорец се измъчи с предпоследния в Първа лига - мач за историята на Хебър (ВИДЕО)


Лудогорец се измъчи с предпоследния в Първа лига - мач за историята на Хебър (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

10800 0

Родният шампион Лудогорец продължава с нетолкова убедителните си изяви, но пък едновременно с това записа и нов успех в Първа лига. "Орлите" сломиха с 3:1 предпоследния във временното подреждане Хебър в Пазарджик. Трябва да се отбележи, че в края на срещата домакините дори поставиха под сериозен натиск своите гости, но той не доведе до гол в тяхната врата, като им позволи да реализират още едно попадение.

По този начин те събраха 56 точки и доближиха на една лидера ЦСКА, който обаче е с мач по-малко. Хебър пък остава с 16 пункта на предпоследната позиция - Пирин е с три точки повече на 14-о място, но и с мач по-малко.

Въпреки поражението домакините имаха своя голям повод за гордост. Освен че отборът игра достойно срещу гранд като Лудогорец, той записа и исторически първи гол на стадион "Георги Бенковски" в елита на България. В историята на клуба се записа Арсенио Валпорт.

Една минута преди края на редовното време той бе изведен зад отбраната на "орлите" и напредна с топка в крака, като се отличи с чудесен изстрел високо в близкия ъгъл. Голът бе отменен заради засада, но след преглед на ситуацията с ВАР се видя, че попадението е редовно.

Преди това пък Спас Делев бе извел своя отбор напред в резултата в 22-рата минута. Делев завърши от превъзходна позиция в наказателното поле много добра скоростна атака на Лудогорец.

Именно Делев изведе разградчани напред в резултата и през втората част, след като се пребори за топка в наказателното поле и с глава я насочи в мрежата. Така той записа 4 гола в 2 мача срещу този опонент.

Това бе втора среща между тези два тима, а първата бе далеч по-лишена от интрига - 6:0 за "орлите". Предстои пауза за мачовете на националните отбори. В следващия кръг Лудогорец приема у дома Ботев Враца (08.04), докато Хебър приема у дома Черно море (09.04).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Разград получиха правото да изпълнят корнер след точно 60 секунди игра. След центрирането на Кирил Десподов се стигна до отлична възможност след отбита топка за Спас Делев. Той стреля силно по земя, но топката бе избита в ъглов удар. И второто центриране доведе до леко напрежение, но топката бе изчистена.

В 8-ата минута разградчани стигнаха и до първи гол. Десподов получи отляво и той комбинира веднага с Игор Тиаго, който от централна позиция просто насочи топката в мрежата с едно докосване. След разглеждане на ситуацията с ВАР, продължило около 2 минути, голът бе отменен заради засада.

В следващите минути домакините от Пазарджик на няколко пъти погледнаха по-смело към вратата на Лудогорец. Те осъществиха няколко добри атаки, но никоя от тях не завърши със сериозно голово положение.

"Орлите" се възползваха от по-изнесените протинивкови играчи и в 21-вата минута създадоха отлично положение за гол. Кирил Десподов обаче бе разочарован, след като ударът му бе изчистен от голлинията.

22' - 0:1! Резултатът заслужено бе открит от разградчани малко след това. Скоростна атака, при която играчите на Лудогорец бяха 3-ма срещу 1. Бяха разменени технични подавания в наказателното поле, а накрая Спас Делев завърши непокрит от непосредствена дистанция, без да остави шансове на вратаря Микулич.

10-ина минути преди края на полувремето Пиотровски проби добре отдясно и центрира, но топката бе избита от бранител на домакините. Изчистването му не бе добре и топката стана удобна за Кирил Десподов, но той от добра позиция в наказателното поле стреля в страничния стълб. Малко след това той опита и странична ножица, която обаче излезе в аут.

44' - 1:1! Домакините изравниха резултата минута преди края на полувремето. Арсенио Валпорт бе изведен от свой съотборник сам срещу Падт и стреля високо в близкия ъгъл от позиция, която бе леко встрани от вратата. Моментално след това бе вдигнат флаг за засада. Ситуацията бе прегледана с ВАР, след което се установи, че засада няма. Това е първи гол в елита на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик за Хебър - исторически момент за тима.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на второто полувреме бе на високи обороти, а Лудогорец търсеше нов гол още от първите секунди. Хебър обаче загатна, че е окрилен от феновете и емоцията от гола и показа, че може да контраатакува. Франко Русо дори трябваше да си изкарва жълт картон, за да спира опасно контранападение на домакините.

Игор Тиаго и Кирил Десподов пък се отличиха с пропуски от добри ситуации, след като първият не успя да намери топката добре в наказателното поле, а вторият се спря на скорост, вместо да потърси индивидуален завършек. Пасът му бе блокиран.

70' - 1:2! Гостите отново стигнаха до аванс в резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Спас Делев скочи и се пребори с противников бранител, за да реализира втория си гол в мача.

В 86-ата минута Падт излезе да изчисти топката, но се намеси комично и при малко повече късмет за Хебър, тимът можеше да опита да вкара на опразнена врата. Топката обаче излезе в тъч.

В последните минути Хебър дори натискаше своя съперник, а Лудогорец на няколко пъти контраатакува опасно, като в последните секунди "орлите" отбелязаха, но голът бе отменен заради засада.

90+4' - 1:3! Игор Тиаго се понесе на контраатака при случай, в който Микулич бе излязъл да помага за изравнителен гол. Той напредна през голяма част от терена и вкара на опразнената врата.

ПРЕДИ МАЧА

"Орлите" стигнаха до много труден успех с 3:2 над Локомотив Пловдив в изминалия кръг след завръщането на Ивайло Петев начело на тима от Разград. Хебър пък загуби с 0:2 като гост на Пирин, което задълбочи кризата в отбора, който се бори за оцеляването си.

През есенния дял от родното първенство разградчани разгромиха с 6:0 Хебър у дома на "Хювефарма Арена". Мнозина смятат, че "орлите" ще постигнат нов успех днес, но пазарджиклии в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани.

Може да се каже, че отбор в по-добра форма няма непосредствено преди първия съдийски сигнал. Момчетата на Ивайло Петев са с актив от 2 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните си пет мача, а Хебър са само с 1 успех, 1 реми и 3 поражения.

Главен арбитър на срещата днес ще бъде Станислав Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички