Лудогорец се измъчи жестоко с най-слабата защита в Първа лига


Лудогорец се измъчи жестоко с най-слабата защита в Първа лига
Снимка: Ludogorets.com

2459 0

Тежката за Лудогорец седмица, включваща отпадането от Шампионска лига от Мидтиланд, можеше да завърши и с шокиращ провал срещу Етър във Велико Търново, но ветеранът Клаудио Кешеру и Мавис Чибота донесоха измъчен успех с 2:0 на шампионите в мач от 4-ия кръг на Първа лига

Безапелационният първенец в последните 9 години имаше сериозни трудности със защитата на Етър, която преди старта на 4-ия кръг бе допуснала 8 гола и беше най-слабата в елита. Болярите почти не поглеждаха към вратата на своя опонент, но бяха отлично подредени в защита и не позволяваха почти никакви опасности пред вратата на Господинов. 

През първите 45 минути темпото бе мудно, а Лудогорец не създаде нито едно сериозно положение. През второто полувреме ситуацията на терена не се промени драстично, но след няколко ключови смени на Павел Върба все пак "орлите" стигнаха до успеха. 

12 минути преди края Сантана изблъска в гръб съперников футболист, като съдията не видя фаул, а Лудогорец разви бърза атака. При опит за извещдащ пас за Ихиньо, Иванов успя да блокира подаването, но топката "кацна" на левия крак на Кешеру, който от 12 метра разпечата вратата на Господинов. 

В първата минута на продължението пък дебютиращият с екипа на Лудогорец Елвис Ману изведе отлично Мавис Чибота, който също преодоля Господинов и подпечата успеха на шампионите - 0:2 във Велико Търново.

Въпреки че се отбраняваше героично, Етър капитулира в края на мача, а в същото време не създаде нито една реална опасност пред Ренан. Домакините отправиха едва един удар (неточен), а след като изостанаха в резултата се опитаха да натиснат, но без какъвто и да е успех. Етър остава единственият отбор без точка и без отбелязан гол в Първа лига от началото на сезона. 

Лудогорец пък за пръв път през сезона излиза начело на класирането, след като започна шампионата с поражение от Ботев Враца. В момента "орлите" са с 9 точки, като изпревариха Берое (8). ЦСКА може да се върне на върха при успех над Славия в столичното дерби в неделя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички