Лудогорец с обрат срещу Локомотив София след вихрено второ полувреме (ВИДЕО)


Лудогорец с обрат срещу Локомотив София след вихрено второ полувреме (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2977 0

Лудогорец победи с 1:3 като гост Локомотив София в двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Успехът дойде след обрат, като столични откриха резултата в 12' чрез Тешейра. За "орлите" се разписаха Руан Секо в 59', Гонсалвеш 67' и Кайо Видал в 76'.

По този начин разградчани се връщат на победния път в Първа лига, след като в миналия кръг завършиха 2:2 с Ботев Пд. Лудогорец бе по-активният отбор в днешната среща, като резултатът бе открит от "железничарите" след грешка на Сонко Сундберг.И въпреки че през първото полувреме не стигнаха до гол, през втората част показаха сериозна игра.

Тогава вкараха цели три попадения и не оставиха съмнения кой е по-добрият отбор. Почти през цялото време именно шампионите атакуваха, като и Ивайло Петев направи ключови смени, които му донесоха резултат. Една от тях е на Кайо Видал.

Разградчани вече са пети с 16 точки, но и 2 мача по-малко, а следващия кръг приемат лидера Локомотив Пловдив. Локо София е на 12-то място с 9 точки, като гостуват на ЦСКА. Именно заради това и Нестор Ел Маестро бе на стадиона в Надежда за днешната среща.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасна ситуация бе за отбора на Лудогорец, но Александър Любенов се справи страхотно. Бърнард Текпетей получи от Пьотровски, който от добра позиция в наказателното поле стреля, но стражът на столичани спаси. 

5 минути след това обаче Локо Сф излезе напред в резултата. Бруно Франко центрира към наказателното поле, а там Сонко Сундберг не бе особено ориентиран, което даде възможност на Диого Тешейра да вкара за 1:0.

Малко след това Рик Джонатан стреля от границата на наказателното поле, но ударът не представляваше заплаха за Любенов. В 23' Йорданов отправи много опасен далечен удар, но отново вратарят внимаваше и изби в корнер.

В 33' разградчани продължиха с натиска си, като Рик Джонтан се възползва от отличен пас на Риан Секо и стреля в далечния ъгъл. Отново обаче Любенов изби топката, а след това и Диас от гол линията изчисти. В края на полувремето "орлите" имаха претенции за дузпа след контакт на Симеон Мечев с Текпетей, но реферът бе категоричен, че няма такава.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с промяна в състава на Лудогорец, като Ивайло Петев замени крайният бранител Сон със Спас Делев. Очаквано, Лудоогрец бе по-настоятелния отбор, като в 58' бе близо до изравняване на резултата. Ударът на Руан Секо обаче мина покрай опразнената врата.

Минута след това обаче Секо вкара попадение, като се възползва от пас на Кайо Видал. Успя да преодолее Любенов и да изравни за своя тим. Веднага след подновяването Спас Делев с ножичен удар опита да изведе тима напред, но топката мина покрай вратата.

В 67' Лудогорец стигна до пълен обрат. Иван Йорданов центрира в наказателното поле, където Гонзалвеш се измъкна от защитата и вкара за 1:2. И в следващите минути много по-атакуващи бяха гостите.

В 76' Спас Делев стреля опасно и затрудни Любенове, който изби, а след това неговият съотборник Алан Диас реши да върне с глава. Грешно решение, тъй като вратарят не успя да улови, а Кайо Видал се възползва от грешката за 1:3. Малко преди края Красимир Станоев стигна до избита топка и стреля силно от разстояние, но Слуга изби в корнер. А от него не се стигна до нова опасност.

СЪСТАВИ

Локомотив София: Любенов, Алан Диас, Франко, Диме Димов, Тешейра, Найденов, Милошев, Станоев, Мечев, Траоре, Кръстев

Лудогорец: Слуга, Фон Витри, Вердон, Сундберг, Сон, Пьотровски, Гонсалвеш, Йорданов, Текпетей, Рик Джонатан, Руан

ПРЕДИ ДВУБОЯ


 Столичните "железничари" бяха в серия от четири поредни загуби в първенството, но я прекратиха с успех с 2:1 над Славия. "Орлите" пък сбъркаха за втори път в последните три кръга. Все пак те изкопчиха точката при визитата си на стадион "Христо Ботев", реализирайки дори след изтичането на добавеното време. Нова загуба на точки ще отдалечи шампиона от челните места.

Договорката между Лудогорец и Локомотив София нападателят Димитър Митков да не играе в мачовете срещу разградчани остава в сила и за този сезон. Също така се очаква новият в Разград - Мунир, да започне като титуляр в София. Очакват се и много ротации след победата над Спартак Търнава в Лигата на конференциите

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички