Лудогорец с много тежки потенциални съперници на финалната стъпка преди групите в Лига Европа


Лудогорец с много тежки потенциални съперници на финалната стъпка преди групите в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

35807 0

Българският шампион и хегемон в последните години Лудогорец имаше огромния късмет без игра да прескочи един кръг в квалификационната фаза за Лига Европа и да се класира за последното стъпало преди груповата фаза - плейофите.

Там обаче "орлите" вероятно нямат да имат добър късмет, защото ги чакат много сериозни съперници. Футболистите на Павел Върба ще са непоставени, защото УЕФА определя поставените и непоставените на база периода на отпадане от Шампионската лига. Тъй като разградчани са в шампионския поток, те могат да се изправят само срещу други тимове, отпаднали от най-силния европейски клубен турнир.

След изиграването на двубоите от 16 септември, стана ясно, че към Лига Европа, след като губят своите мачове в Шампионска лига, продължават Динамо Загреб (Хърватия), Йънг Бойс (Швейцария), Цървена звезда (Сърбия), Карабах (Азербайджан) и Динамо Брест (Беларус).

Oтборите от [ампионския поток на Лига Европа ще бъдат разпределени в две урни, в които ще има по 3 поставени тима и 5 непоставени. УЕФА трябва да определи кой ще е шестият поставен тим освен петте, които отпаднаха от трети кръг на Шампионската лига.

Лудогорец все пак отново може да извади огромен късмет при жребия и да се падне с някой от непоставените тимове. Това е възможно, защото след изтеглянето на първите три двойки от всяка урна, които противопоставят поставен с непоставен, в урната остават два непоставени отбора, които играят един срещу друг.

Жребият за плейофите в Лига Европа ще се тегли в петък от 15:00 часа българско време. Междувременно, Лудогорец не спира със селекцията, близо е до нов трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички