Лудогорец с колосална разлика: Олимпия трудно ще повтори европодвизите срещу Левски


Лудогорец с колосална разлика: Олимпия трудно ще повтори европодвизите срещу Левски
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

3479 0

Българският шампион и хегемон за последните над 10 години у нас Лудогорец продължава пътя си към групите в Шампионска лига. Във втория квалификационен кръг от надпреварата "орлите" се изправят срещу Олимпия (Любляна), като първата среща е в Разград.

Отборът от Словения вече се е изправял в ролята на аутсайдер срещу роден отбор - през миналия век, но тогава на два пъти отстранява сензационно Левски. Въпреки че тогава "сините" разполагат с много силни отбори и в двата случая.

Лудогорец близо 4 пъти по-скъп от Олимпия (Любляна)

Колосална е разликата в цената между двата клуба според специализирания сайт Transfermarkt. Този на Ивайло Петев е оценен на 42,55 милиона евро, докато Олимпия (Любляна) струва 12,13 милиона евро. Средно играч на българския тим е 1,37 милиона евро, а на словенския - 449 хиляди евро.

Показателна е разликата и в своебразните топ 3 на най-скъпите футболисти за двата тима. При Лудогорец това са Бернард Текпетей (5 милиона евро), Кирил Десподов (4,50 милиона евро) и Антон Недялков (3 милиона евро). Последният все още лекува травма.

И докато при разградчани цели 21 играчи са оценени на поне 1 милион евро, то в Олимпия са едва 5. Най-скъпи са Тими Макс Елсник (1,30 милиона евро), Марсел Ратник (1,30 милиона евро), Матевж Видовшек (1,20 милиона евро) и Свит Сешлар (1,20 милиона евро).

Лудогорец с далеч по-опитен отбор от Олимпия (Любляна), има и повече чужденци

Лудогорец се отличава и с доста по-висока средна възраст на футболистите в сравнение със съперника. Ивайло Петев разполага с играчи, чиято средна възраст е 27,4 години, докато състезателите на Олимпия (Любляна) са с показател от 23,4 години.

Прави впечатление и сериозната разлика в броя чужденци в двата клуба. Докато при "орлите" те са цели 24, при словенците са 14. Освен това националните състезатели при разградчани са 8, а тези при тима от Любляна - 3.

Двамата наставници са на близка възраст. Ивайло Петев е на 48 години, като печели средно по 1,88 точки на мач. Жоао Енрикеш пък е на 50 и печели средно по 1,23 точки на мач.

Двата отбора се изправят един срещу друг тази вечер (26.07) от 21:45 часа на "Хювефарма Арена" в Разград. Ще можете да следите мача от Шампионска лига Лудогорец - Олимпия НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички