Димитър Бербатов за феновете и Първа лига, кой е изявеният фаворит - ЦСКА или Лудогорец


Димитър Бербатов за феновете и Първа лига, кой е изявеният фаворит - ЦСКА или Лудогорец
Снимка: Instagram

2256 0

Един от най-популярните български футболисти за всички времена Димитър Бербатов говори за Първа лига и футбола в България. Той стори това в коментарната си рубрика "Колонката на ДБ", като посочи и кой е изявеният фаворит между ЦСКА и Лудогорец за титлата.

"Българското първенство се поднови днес. Дано станем свидетели на интересни и завързани двубои с качествен футбол за нашите стандарти. Претендентите за титлата според мен са Лудогорец и ЦСКА. Като изявения фаворит е Лудогорец. Участието в Европа дава възможност на нашите отбори и играчи да покажат на какво са способни пред по-голяма аудитория и може би някой от играчите да бъде продаден, стига да покаже добри игри.

Битката за оцеляване също ще бъде интересна и завързана, като всички отбори в опасност изразяват своята увереност и самочувствие, че ще запазят мястото си в Първа лига. Дано подплатят думите си с игрите си на терена! Защото на думи всички сме силни!" - сподели Бербатов.

След това българинът се насочи и към така актуалната тема с привържениците по трибуните. Той посочи аргументите, както в полза на това искане, така и тези против. Все пак заключи, че вероятно е най-добре да се опита с публика до 30% от капацитета на стадиона.

"Много деликатна тема! От една страна имат право, тъй като се пускат зрители на други събития, и то на закрито! Но от друга - видяхме, че за съжаление не сме от най дисциплинираните фенове и веднага се получава скупчване на много хора на едно място. Ако може да се гарантира, че няма да има подобно нещо, може би трябва да се пробва, примерно с допускане на публика до 30% от капацитета на стадиона. Но не се ли спазват мерките, вината ще бъде пак на феновете и стадионите пак ще бъдат затворени!" - коментира той.

Колкото до трансфера на Мартин Камбуров в Берое и рекорда на Петър Жеков, който гони: "Изненадващ трансфер - поне за мен, но е факт. Респект за Марто, който на 40 години продължава да играе професионален футбол. Мисля, че ще подобри рекорда. И му стискам палци. Петър Жеков е един от най-голямите голмайстори в България, дори може би най-големият. Но идва момент, в който почти всеки рекорд бива подобрен. Трябва да се радваме и уважаваме професионализма и целеустремеността на хората, които чупят рекорди!".

А наскоро "Франс Футбол" изненадващо постави Димитър Бербатов сред топ 5 на провалените таланти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички