Лудогорец разби "абоната" за Купата: Загря за ЦСКА с голям бой над Локо Пловдив (ВИДЕО)


Лудогорец разби "абоната" за Купата: Загря за ЦСКА с голям бой над Локо Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4111 0

Лудогорец стана шестият отбор, който се класира за четвъртфиналите от Купата на България. "Орлите" отстраниха без особени проблеми Локомотив Пловдив, като победиха с 4:0 в мач, игран на "Хювефарма Арена" в Разград.

Така те се присъединиха към компанията на вече класиралите се тимове на Арда, ЦСКА, Пирин Благоевград, Хебър и Спартак Варна, който е и единственият втородивизионен отбор на тази фаза след отпадането на Литекс от Арда.

Георги Дерменджиев отново не направи промени по състава си и заложи на най-доброто налично (с изключение на поста вратар, където и Падт, и Слуга са с травми). Това даде резултат и "смърфовете" нямаха никакъв шанс за успех.

Те отново опитаха да играят само с къси подавания и изнасяне на крак, а защитата им бе високо изнесена, което бе наказано. Три от попаденията бяха реализирани от трима бразилци - Кайо Видал (10'), Рик Джонатан (75') и Руан Крус (84'). В последните секунди пък се разписа и Матиас Тисера. Задачата на гостите пък стана невъзможна десетина минути след старта на втората част, когато Хорхе Сгура получи втори жълт картон и бе изгонен.

Така продължи и перфектното представяне на Лудогорец срещу Локомотив Пловдив за Купата. Това е четвърти път, в който се срещат на дадена фаза от турнира (първият е и финал), като във всеки случай "орлите" продължават напред.

Това бе и седми пореден мач от това съперничество, в който "смърфовете" не могат да стигнат до победата. В серията имат само едно равенство, дошло при последния им сблъсък.

Следващото изпитание за Лудогорец е тежко гостуване на "Българска армия" на един от претендентите за титлата в Първа лига - ЦСКА (10.12). Локомотив Пловдив пък приключва годината с мач у дома срещу Пирин Благоевград (11.12).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-тата минута Кайо Видал бе изведен сам срещу Динко Хоркаш. Той имаше и опция за подаване вдясно, като бе преследван от няколко противникови бранители. Напредна с топка в крака и вместо да стреля от перфектната позиция обаче опита подаване, което бе блокирано от съперниковите играчи. Опитът му бе с външен фалц, което допълнително затрудни успеха.

Локомотив играеше без изритани напред топки и с много високо пласирана по терена отбранителна линия. Това на няколко пъти бе наказано, а след десет минути игра се получи фатално.

10' - 1:0! Текпетей бе изведен зад противниковите бранители, напредна с топка в крака и подаде вляво от себе си към непокрития Видал, който бутна топката в опразнената врата.

Точно в средата на първото полувреме гостите стигнаха до най-добрия си шанс за гол. Първо Джовани проби опасно и бе препънат, но главният съдия учудващо не отсъди нарушение точно на границата на наказателното поле. Играта продължи и последва изстрел от далечна дистанция, а след рикошет топката стана по-трудна за улавяне. Христов първоначално изпусна топката, но секунда по-късно поправи грешката си.

В следващите минути продължиха многото подавания зад отбраната на Локомотив. В доста от ситуациите бяха отсъждани засади, като при една от тях флагът бе вдигнат неправилно. Все пак и пловдивчани опитваха да атакуват, но бяха затруднявани от дълбоката преса и от изнасянето на крак и с къси подавания.

В много ситуации и от двата отбора изразяваха бурно претенции срещу съдийските решения. Феновете от трибуните също освиркваха Георги Гинчев. Причините бяха спорни нарушения, неотсъдени такива, дадени жълти картони и доста засади.

Към края на полувремето гостите създадоха напрежение пред вратата на домакините. Първо Димитър Илиев видя свой изстрел от опасна позиция блокиран в наказателното поле, а след това последва центриране от ъглов удар и опасно отиграване на Паскалев, който бе шокиран, че е отсъдено нарушение в атака.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Хорхе Сегура, който бе с жълт картон още през първото полувреме, бе изгонен десетина минути след подновяването на втората част. Централният бранител бе пощаден веднъж от Георги Гинчев за задържане на Дуа. Секунди след това бе изгонен за нарушение, което бе доста по леко и невинно. По всяка вероятно става въпрос за последно предупреждение срещу Сегура при първия фал и изгонване при втория.

В 64-тата минута Текпетей стреля от далечна дистанция с левия си крак. Хоркач имаше затруднена видимост, но въпреки това се намеси отлично и спаси тима си.

В 72-рата минута пък Русо се отличи с голям пропуск. След центриране от пряк свободен удар Пьотровски отклони на далечната греда и намери централния бранител. Той обаче не успя да уцели вратата от непосредствена дистанция с глава.

75' - 2:0! Рик Джонатан стреля отдалеч и с много красиво изпълнение матира Хоркач. В итуацията той имаше доста възможности за подаване към съотборник, но реши да опита сам от около 25 метра и се разписа.

Секунди след това Рик Джонатан отново бе намерен в наказателното поле, показа техника и стреля отблизо, но не уцели вратата. Малко след това Петър Андреев засече с глава центриране от Ангел Лясков, но Христов улови.

В 82-рата минута Рик Джонатан бе изведен сам срещу Хоркач, но ударът му бе спасен от стража.

84' - 3:0! Руан Крус вкара за класически резултат. Той размени технично двойно подаване с Дуа, а накрая не сбърка, останал очи в очи с Хоркач.

90 + 3' - 4:0! Тисера също се разписа в последните секунди след пас отдясно от Сон и отиграване с едно докосване в наказателното поле.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Христов, Фон Витри, Вердон, Русо, Сон, Гонсалвеш, Пьотровски, Нареси, Текпетей, Видал, Дуа

Локомотив Пловдив: Хоркаш, Али, Портокареро, Паскалев, Лясков, Камдем, Евандро, Маркес, Каракашев, Дион, Илиев

ПРЕДИ МАЧА

За да стигне до осминафиналната фаза шампионът на България трябваше да се разправи с Балкан Ботевград на 1/16-финалите, побеждавайки тима от Втора лига с разгромното 4:0 като гост.

От другата страна, Локомотив Пловдив направи изключително драматичен мач с Добруджа и победи много трудно кат гост тима от Добрич с 3:4 и то с човек повече на терена.

През настоящата кампания "орлите" и "черно-белите" се срещнаха един срещу друг в Първа лига в Разград, правейки равен 1:1. За домакините точен бе Бърнард Текпетей, а за пловдивчани Петър Андреев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички