Лудогорец разби абонат: Последният в Първа лига Етър без помен от играта срещу ЦСКА (ВИДЕО)


Лудогорец разби абонат: Последният в Първа лига Етър без помен от играта срещу ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

2861 0

Българският шампион Лудогорец не срещна никакви трудности срещу последния във временното класиране на Първа лига. "Орлите" разгромиха Етър във Велико Търново с 4:0, като "болярите" не оказаха никаква съпротива и нямаше и помен от доброто им представяне в някои от последните срещи - най-вече от показаното срещу ЦСКА.

С успеха разградчани събраха 36 точки и се качиха на третото място, изравнявайки по точки Черно море и изоставайки с две от ЦСКА. Лудогорец обаче е с мач по-малко от двата тима. Етър пък остава на последната позиция с едва 8 пункта.

На практика, всичко бе приключено през първото полувреме. Ранен гол още в 3-тата минута окрили "орлите", като Квадво Дуа вкара четвъртия си гол за сезона. Тодор Неделев блесна с изключително изпълнение в 32-рата минута от пряк свободен удар, а малко след това нацели напречната греда с нов техничен изстрел извън наказателното поле. Пьотровски и Текпетей пък тотално убиха интригата до почивката за 4:0.

През втората част футболистите на Светослав Петров показаха малко по-добро лице, но отново тези на Георги Дерменджиев доминираха напълно. Те останаха и с човек повече при малко над 20 минути оставащи от редовното време. Тогава Луис Кордова влезе в краката на Клод Гонсалвеш и не игра с топката. Макар и да не закачи съперника, влизането бе опасно и прекрати атаката на гостите и последва втори жълт картон и респективно червен.

Това бе четвърти пореден успех за Лудогорец срещу този съперник. Етър няма победа в исторически план срещу "орлите", като губи всичките си мачове с изключение на равенство във Велико Търново на 23 февруари 2020 година (1:1).

Предстои пауза за мачовете на националните отбори, а след нея разградчани ще изиграят 1/16-финалния си двубой за Купата на България - срещу Балкан Ботевград (22.11). Следващото изпитание в Първа лига пък е Славия (26.11). За Етър предстои гостуване на Черноморец за Купата (18.11), а след това и визита на ЦСКА в шампионата (25.11).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - 0:1! Още първият удар в мача се превърна в гол. Фон Витри получи отдясно и подаде в наказателното поле, където Квадво Дуа отигра с едно докосване и прехвърли вратаря отблизо за четвъртия му гол през сезона.

След попадението гостите продължиха да имат пълен контрол над срещата. След близо четвърт час игра Фон Витри отново се отличи с добро подаване отдясно, но този път опитът на Текпетей мина покрай вратата.

Чак в 26-ата минута домакините имаха ситуация, от която можеха да застрашат опонента. Логично, тя дойде след пряк свободен удар. Центрирането на Бакалов обаче бе малко по-силно от необходимото срещу по-високо изнесената отбрана на "орлите".

32' - 0:2! Лудогорец удвои своя аванс в срещата, след като Тодор Неделев вкара много красиво попадение. Той се разписа директно от пряк свободен удар от около 25 метра.

В 37-ата минута Неделев си освободи позиция за изстрел и отправи такъв извън наказателното поле, но топката се спря в напречната греда.

37' - 0:3! Секунди след това все пак резултатът стана класически. Пьотровски пак се разписа, след като го стори преди дни срещу Фенербахче. Халфът получи в наказателното поле и с едно докосване се разписа.

41' - 0:4! Мариян Иванов сбърка фатално и Текпетей си взе топката от него, след което напредна и се озова сам срещу вратаря. Технично го подмина, а след това прати топката в мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-вата минута "болярите" изнесоха добре в центъра, след което Моузес напредна с топка в крака и стреля от далечна дистанция, но в ръцете на Слуга, който улови. Първи точен удар от домакините.

Малко след това Ивайло Димитров бе съборен от Вердон в наказателното поле при топка, насочена към него. Все пак Владимир Вълков прецени, че нарушение няма, а ВАР не се намеси.

В 59-ата минута Крум Стоянов бе изведен напред и имаше повече пространство, след което направи хубав финт в наказателното поле и си освободи позиция за изстрел. Изпълнението му с десния крак обаче бе твърде слабо и по земя, като Слуга улови.

В 61-вата минута пък Рик Джонатан стреля от границата на наказателното поле, но изпълнението му мина с малко покрай страничния стълб.

В 69-ата минута Луис Кордова, който вече бе с жълт картон, се хвърли на шпагат в краката на Клод Гонсалвеш. Той не закачи съперника, но влезе опасно и не игра с топката, заради което получи второ официално предупреждение и респективно червен картон.

В 83-тата минута Етър стигна до най-добрия си шанс за гол. Кнежевич подаде в наказателното поле и намери свой съотборник, като последва мигновен удар, при който Слуга показа класата си и с добър рефлекс спаси.

В последните минути от мача играта се отвори още повече, а гостите пропиляха няколко отлични положения за гол.

СЪСТАВИ

Етър: Величков, Александров, Христов, Бакалов, Димитров, Стоянов, Мина, Иванов, Кандидус, Ангелов, Тошев

Лудогорец: Слуга, Недялков, Пьотровски, Рик Джонатан, Дуа, Витри, Русо, Вердон, Текпетей, Неделев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" на Георги Дерменджиев търсят четвърта поредна победа в първенството, с която да изравнят втория Черно море и да доближат ЦСКА на две точки при мач пасив. Етър пък ще опита да прекъсне серията от две поредни поражения и да запише победа, с която да стигне предпоследното място и да измести Ботев Враца.

Лудогорец е в серия от шест поредни победи срещу този опонент, но две от тях идват в приятелски мачове. Последните два сблъсъка между разградчани и Етър обаче са кошмар за "болярите" с обща голова разлика 0:11. Все пак и при двата са гост, а сега ще приемат съперника у дома.

Освен това отборът на Светослав Петров показа израстване в последните срещи, като бе изключително близо не просто до равенство срещу ЦСКА, а и до победата - но изпусна твърде много положения в драматичния сблъсък.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички