Лудогорец продължава с победната си серия, не сгреши и срещу Славия


Лудогорец продължава с победната си серия, не сгреши и срещу Славия

1227 0

Лудогорец записа още една победа и не допусна изненада в Разград. „Зелените” победиха Славия с 3:1 и уверено върви към спечелване на пета поредна шампионска титла.

Попаденията отбелязаха Кафу в 37’, Вандерсон удвои минута преди края на първата част, а в 64’ Моци се разписа след изпълнение от дузпа. Попадението за Славия пък бе дело на Муканза.

В началните минути на срещата гостите от София бяха по-активните на терена и в 7-та минута Борислав Балджийски около точката на дузпата стреля, но нацели  дясната греда. Първото добро голово положение за разградчани бе в 16’, Джонатан Кафу нахлу от дясно в наказателното поле и намери Андрей Препелица, който беше оставен непокрит. В последния момент обаче неговият удар бе избит от Цветомир Панов.

Балджийски отново имаше възможност да изведе Славия напред в резултата в 30’. Той остана сам срещу Владислав Стоянов, но стреля в тялото на вратаря и топката излезе в корнер. В следващите минути до края на полувремето доминираха не само изравниха играта, но и доминираха. Така и успяха да се оттеглят на почивката с 2 гола преднина. Първото попадение, дело на Кафу в 37’, който напредна през центъра, след това мина цялата защита на „белите” и накрая преодоля Петков за 1:0.

Минута преди края на първите 45-минути, Вандерсон удвои. Витиня открадна топката на Йомов, но останаха съмнения дали не е е цената на нарушение. Той пусна топката към Вандерсон, който с прехвърлящ удар отбеляза.

Второто полувреме започна по-спокойно. В 64’ Лудогорец получи дузпа за нарушение на Стефан Велков срещу Вандерсон. Козмин Моци бе точен от бялата точка.

В 75’ след асистенция на Йомов, Муканза успя да намали резултата на 3:1. След изтичане на редовните 90' Жуниор Кишада се разписа след центриране от корнер, но страничният рефер маркира засада, която повторенията показаха, че няма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички