Лудогорец привлече национал на Ангола от френския Лил


Лудогорец привлече национал на Ангола от френския Лил
Снимка: ludogorets.com

1422 0

Българският шампион Лудогорец направи трансферен удар в навечерието на мачовете от групите на Лига Европа. Десеткратният шампион привлече национала на Ангола Мануел Луис да Силва Куфамана - Шоу.

Дефанзивният халф бе собственост на Лил, като за последно игра един сезон под наем в Боависта. В петък ръководствата на Лудогорец и шампиона на Франция финализираха трансфера и Шоу вече е футболист на "орлите".

Той пристигна в България, мина медицинските тестове и днес започва тренировки в Разград. Африканецът ще бъде представен пред медиите следващата седмица.

През миналия сезон 21-годишният полузащитник бе твърд титуляр в Боависта, като записа 31 мача. Година по-рано Шоу игра за друг португалски отбор - Беленензеш, с чийто екип има 24 мача. Халфът е и неизменна част от националния отбор на Ангола, като за последните два сезона има 18 мача.

"Трансферът ми в Лудогорец е голямо предизвикателство за мен. Вярвам, че ще се докажа и ще помогна на отбора в борбата му за спечелване на трофеите. Лудогорец е марка в Европа и аз съм щастлив, че ще продължа кариерата си в клуба", заяви Шоу.

Мануел Луис да Силва Куфамана - Шоу е шестият нов футболист на Лудогорец този сезон. Преди него в тима бяха привлечени Серджио Падт, Клод Гонзалвеш, Игор Пластун, Дорин Ротариу и Шакил Пинас.

Трансферът на Шоу идва на фона на двама напускащи Лудогорец - Клаудиу Кешеру и Пламен Илиев (повече четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички