Лудогорец пак пусна гол, но Локо (ГО) остана далеч от нов подвиг срещу "орлите" за Купата на България


Лудогорец пак пусна гол, но Локо (ГО) остана далеч от нов подвиг срещу "орлите" за Купата на България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5433 0

Българският шампион Лудогорец се справи безпроблемно с третодивизионния Локомотив (Горна Оряховица) на осминафиналите на Купата на България и спечели с 3:1. "Орлите" не дадоха и за момент инициативата на своя опонент, който се разписа с първата си ситуация за гол - след центриране от ъглов удар и гол с глава на капитана Георги Колев.

"Железничарите" не успяха да повторят чудото от края на 2015 година, когато точно на тази фаза надделяха над разградчани и сътвориха една от най-големите сензации в турнира за последните години, остранявайки шампионите (успех с 1:0).

Все пак се затвърди тенденцията Лудогорец да допуска попадения в последно време и вече в последните 6 мача е запазил мрежата си "суха" само веднъж - при разгрома над Царско село с 4:0. Днес точни за "орлите" бяха Марин, Ману и Шоу.

Това бе и предпоследният мач от тази фаза на турнира, като жребият за четвъртфиналите на Купата на България ще се състои веднага след последния двубой от осминафиналите - ЦСКА срещу Арда.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Терзиев, Пинас, Георгиев, Димитров, Сантана, Кафумана Шоу, Текпетей, Марин, Ману

Локомотив (ГО): Петков, Ахмед, Иванов, Атанасов, Андреев, Копанаров, Бакърджиев, Генчев, Колев, Какамъков, Цачев

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4-ата минута "орлите" направиха непростима грешка в отбрана и подариха топката на противников играч в наказателното поле. Гостите обаче не съумяха да се възползват и дори не стигнаха до удар.

5 минути по-късно Шоу подаде отлично и изведе Текпетей, който, озовал се сам срещу вратаря, стреля неточно - встрани от вратата.

12' - 1:0! Ихиньо Марин получи чудесен пас от Сисиньо, демонстрира още по-добър контрол на топката между двама противникови бранители и стреля без да се бави от границата на наказателното поле, за да открие резултата.

"Орлите" продължиха с по-активната си игра и на няколко пъти бяха близо до това да удвоят аванса си. В 34-ата минута Ману стреля от средна дистанция, но вратарят Петков изби в ъглов удар.

37' - 2:0! Този път Ману не сбърка. Той получи на границата на наказателното поле, демонстрира техника срещу противников футболист и впоследствие стреля силно по земя, оставяйки вратаря на Локомотив безпомощен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

58' - 2:1! След центриране от ъглов удар капитанът Георги Колев засече топката с глава и намали изоставането на своя отбор.

Лудогорец рядко даваше на своя опонент да атакува, а още по-рядко Локомотив успяваше да създаде нещо интересно. В 78-ата минута Доминик Янков центрира отлично към Ихиньо Марин, който стреля с глава и бе близо до това да възстанови преднината от два гола за своя тим, но ударът му излезе в аут.

79' - 3:1! Всякакви надежди на гостите изчезнаха, след като Кафумана Шоу засече с едно докосване в наказателното поле подаване на Мавис Чибота и се разписа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Излишно е да се казва, че "орлите" са големият фаворит в този сблъсък. Очаква се немалка част от титулярите на отбора да получат почивка предвид пренатоварената програма на отбора. Все пак обаче Станислав Генчев и компания трябва да имат едно на ум.

Разградчани изпитаха затруднения на 1/16-финалите и можеха да бъдат неприятно изненадани от Спартак във Варна, но в крайна сметка спечелиха с минималното 1:0 и избегнаха негативната сензация.

Същевременно Локо (ГО) е в третото ниво на родния футбол, но вече отстрани в миналия кръг елитен отбор в лицето на Ботев (Враца). "Железничарите" поведоха с 3:0, но потрепериха в последните минути, след като гостите вкараха на два пъти - в 72-рата и 85-ата минути. Преди да отстрани Ботев, Локомотив се справи с Нефтохимик Бургас с успех с 2:1.

Именно Локо (ГО) сътвори една от най-големите изненади за Купата на България в последните години, след като през сезон 2015/16 победи с 1:0 Лудогорец и го острани още на осминафиналите с гол в 4-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички