Александър Томов: Искат ЦСКА на колене


Александър Томов: Искат ЦСКА на колене
Снимка: БГНЕС

2073 0

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов изрази опасенията си, че българската "А" група ще завърши, без да има феърплей и че много хора искат "червеният" клуб да бъде закрит.

В интервю за News7, Томов говори за наказанието на Козмин Моци, неравното, според него, отношение между различните клубове у нас, проблема с базите на "червените" и съществува ли опасност ФИФА да отнеме точки на ЦСКА.

Томов не пропусна да коментира и мача с Локомотив (София), загубен от армейците с 0:2. "Играем много трудно на толкова лоши терени. Явно критериите на БФС и УЕФА за лицензиране не се спазват. Загубата е неприятна, вината трябва да търсим в самите нас. Но повлия и състоянието на терена, както и двата червени картона, това си беше като разстрел. Седем жълти и два червени картона – доста тежки решения на съдията."

Александър Томов заяви, че за картоните ще има и вътрешни глоби, но не пожела да каже какви точно ще бъдат те. "Имаме си правилник. Явно е, че е имало провокация срещу Соарес, но той няма право да реагира така. Изпуснати са нерви и трябва да се вземат мерки."

Главният акционер в ЦСКА обаче не е доволен от наложеното наказание на Козмин Моци и отново сподели, че няма равни критерии за различните отбори.

"Ако това беше играч на ЦСКА или Левски, а даже и на Литекс, си мисля, че във всички случаи наказанието щеше да е по-голямо. Непропорционалното наказание дразни. Критериите трябва да се променят, така че да има възмездие. За такива жестове в Европа се дават сурови наказания."

Именно мачът с Локомотив (София) и наказанието на Козмин Моци са причини Томов да се съмнява, че до края на сезона в първенството ще има феърплей.

"След мача с Локомотив вече не съм убеден. Има сериозни задкулисни игри, които влияят върху събитията. Интересите са много големи, защото шансът на първия да пробие на високо в Европа, където са големите пари, е сериозен. А до тези проблеми и зависимости доведе формирането на Изпълкома на БФС по този начин – с клубни президенти в него."

Александър Томов не отрече слуховете, че на ЦСКА може да бъдат отнети точки, ако не плати 85 хил.евро до утре, но изрази надежди, че "армейците" няма да бъдат наказани по този начин.

"Става въпрос за един агент, с който е подписан договор през 2010 г. или 2011 г., не помня вече точно кога. Той трябва да получи за формален трансфер 100 хил. евро. Опитахме се да задържим случая и ФИФА да разгледа казуса – става въпрос за източване на клуба. Става въпрос за футболисти, които са играли от 0 до 5 мача, това са цели 17 играчи. Източване. Разчитам да не ни вземат точки, но какво може да направим с тези безобразия. Поне да имахме защита от държавата, но и това нямаме."

Проблемът с базите на ЦСКА беше сред темите, на които Томов обърна внимание.

"Говорим всяка седмица със спортното министерство, но напредък няма. Напредък ще бъде решение за отдаване на концесия. ЦСКА е поставен в идиотското положение да плаща за базата под формата на инвестиции. Плащаме данък като собственици, без да сме такива. А когато трябва да ползваме базата, тя моментално се превръща в собственост на спортното министерство. Това продължава много години."

"Имаше два открити опита ЦСКА да бъде закрит – през 2008 г. и 2013 г. И явно тези опити няма да престанат. Може би причината е, че някой смята, че ако остане само Лудогорец, българският футбол ще е по-добре. Необяснимо е да има такова мотаене и да не се решават тези проблеми. И не става въпрос за едно и две правителства. Просто искат ЦСКА да е на колене.", завърши Томов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички