Лудогорец откри новата база, ето колко милиона са вложени


Лудогорец откри новата база, ето колко милиона са вложени
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2173 0

С официална церемония Лудогорец откри днес новата спортна база на футболната академия. Лентата на новото съоръжение прерязаха премиерът Огнян Герджиков, кметът д-р Валентин Василев и собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви.

На събитието присъстваха още зам.-изпълнителният директор на БФС Антон Попов,членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов, спортният директор на Левски Даниел Боримиров, бившият капитан на ЦСКА Георги Димитров, руският селекционер Станислав Черчесов.

"За амбициите на Лудогорец стана малко тясно и направихме още една база - това съоръжение, което откриваме днес", посочи Домусчиев. Той изрази надежда, че младите таланти, които ще ползват базата, ще имат големи успехи и от тях ще има немалко национали и хора, които да защитават българското знаме по световните първенства и турнири.

Цялостната инвестиция в базата надхвърля 25 милиона лева. Новата база на футболната академия Лудогорец разполага с четири терена с естествено покритие и един терен с изкуствено покритие. Всички игрища имат осветление и дренаж. 

"Това разширение ни струваше около 15 милиона лева. Предишната база едва ли е излязла по-малко от 10. Така че 25 милиона сме налели само в базата. Знаете, че в момента върви строителството на стадиона. Надявам се до юни месец да пуснем "В" сектор и поетапно да изградим и другите два сектора, включително и този за гости. В следващите години ще продължаваме да наливаме немалко пари за развитието на футбола".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички