БФС отговори на ЦСКА и показа защо е наказан


БФС отговори на ЦСКА и показа защо е наказан
Снимка: БГНЕС

1917 0

Скандалът между ЦСКА и БФС продължава да ексалира.

От централата са показали доклада на дежурния делегат на дербито с Лудогорец Христо Ботев, в който подробно са описани провиненията на "червените", донесли им солената глоба от 40 800 лева и затваряне на сектор "А", съобщава bTV, която разполага с документа. 

В него има коренни различия с този, който в понеделник ЦСКА показа. Там графата "Инциденти" е абсолютно празна. На това основание административният директор Милко Георгиев заподозря манипулация и дописване под натиск преди вчерашното заседание на Дисциплинарната комисия. От футболния съюз обаче твърдят, че подобен сценарий е невъзможен.

Причината - докладът се попълва чрез специален софтуер и на таблет, след което се праща в масива от данни и се заключва. Клубовете също имат достъп до файла, но не и в частта с описаните нередности. Идеята е делегатът и главният рефер (който също попълва доклад) да не бъдат подложени на напрежение преди да напуснат стадиона.

В пълния вариант, представен от БФС, са описани солиден брой нередности. Ключовият момент: в 72-ата минута хвърлена от публиката монета от 50 стотинки е ударила асистента Петър Джугански, без последствия, за което е най-голямото наказание за тима, а именно затваряне на сектора, а тъй като е трето подобно провинение паричната глоба е 30 000 лева. Монетата е предадена на делегата, съобщава още медиата на сайта си.

Съществуват две възможни причини защо "червените" са качили на сайта си непълния доклад. Първата - недостатъчно добро познаване на начина, по който функционира системата. Втората - умишлен опит за дискредитиране на БФС.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички