Лудогорец най-вероятно ще е непоставен в третия квалификационен кръг на Шампионска лига


Лудогорец най-вероятно ще е непоставен в третия квалификационен кръг на Шампионска лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9931 0

Лудогорец най-вероятно ще е непоставен в третия квалификационен кръг в Шампионска лига. Това означава, че в тази фаза разградчани ще имат по-тежък съперник на хартия. Динамо Загреб спечели титлата в Хърватия и по този начин Лудогорец изпада в урната с по-слабите отбори, но при издънка на някой от фаворитите в предходните кръгове „орлите“ ще се завърнат в урната на поставените.

Това се дължи на по-малкия коефициент на отбора от Разград тази година, който е 23.000. Миналата година беше 28.000, защото се считаше сезон 2016/17, когато българският шампион беше в групите на Шампионската лига. Сега „орлите“ делят 69-то място в клубната ранглиста на УЕФА заедно с английския Лестър.

Жребият за първия квалификационен кръг ще бъде теглен на 14 юни, а на следващия ден ще бъде изтеглен и този за втория. Първите двубои от първи кръг ще са на 5/6 юли, а реваншите – на 12/13 юли. Ключово е за тима на Анте Шимунджа да премине първия предварителен кръг, защото дори и да отпадне в някоя от следващите фази, Лудогорец ще има шанс за групите на Лига Европа или Лига на конференциите.

В първия квалификационен кръг най-сериозен изглежда полският шампион Лех Познан. Във втория пък Макаби Хайфа изглежда като коварен съперник. Още преди началото на еврокампанията си, „орлите“ ще срещнат Левски в пряк двубой за Суперкупата на България на 2 юли.

Вижте още: Какви проблеми може има Лудогорец при защитата на титлата си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички