Шампионски празненства в Разград: Лудогорец вдигна 11-ата поредна титла


Шампионски празненства в Разград: Лудогорец вдигна 11-ата поредна титла
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1834 0

Лудогорец вдигна титлата по шампионски с минимална победа над Черно море с 1:0 у дома в среща от 30-ия кръг на Първа лига. Разградчани, които вече си бяха гарантирали 11-и пореден триумф в домашното първенство, стигнаха до трите точки след точно реализирана дузпа от Пиерос Сотириу в 52-та минута.

След последния съдийски сигнал Лудогорец вдигна 11-та си поредна шампионска титла на страната на импровизирана сцена под официалната ложа на сектор В на "Хювефарма Арена", за да споделят радостта си със своите привърженици.

Играчите получиха златните медали, а двубоят се превърна в истинско шоу преди, по време на 15-минутната пауза и след края на срещата, като преди награждаването деца танцуваха в подкрепа на Мартин Христов, който се нуждае от сериозна сума за лечение на тежко заболяване. Отделно, младата певица Даяна Гиргинова пя на стадиона в подкрепа на нейния баща Милен, който пострада в катастрофа и също се нуждае от лечение.

„Зелените“ играха и с новите си екипи за сезон 2022/23. И през следващото първенство и европейските клубни турнири "орлите" ще играят с Найк. Футболистите пък носиха черни ленти днес в памет на бившия си съотборник Джоди Лукоки, който почина едва на 29 години. Клубът почете и Вандерсон, който си тръгва от Разград след 8 години в тима, 270 изиграни мача и 69 гола във всички турнири с екипа на шампионите.

В последния си мач за сезона Лудогорец гостува на Левски, докато Черно море, който понесе тежък удар и е вече на две точки от Левски и Ботев Пд в битката за третото място, даващо право на бараж за Лига на конференциите (и двата тима са с мач по-малко от „моряците“), приема ЦСКА.

Още новини за БГ футбол четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички