Лудогорец наби Пирин за едно полувреме и гледа към Жалгирис


Лудогорец наби Пирин за едно полувреме и гледа към Жалгирис
Снимка: Lap.bg

4926 0

Лудогорец победи като гост убедително Пирин (4:0) в последния мач от седмия кръг на Първа лига. Шампионите не се представиха на познатото ниво през първата част и по нищо не си личеше разликата в класата на двата тима. През второто полувреме обаче възпитаниците на Анте Шимунджа излязоха за успех и го постигнаха!

Първото полувреме бе равностойно, като домакините създаваха опасните положения, докато опитните гости не позволяваха на противника си да стигне до откриващо попадение. Тези 45 минути ще бъдат запомнени с ужасяващото отиграване на Слуга, който получи върната топка, която бе напът да прати в собствената си врата.

През втората част гостите видимо изключиха мислите за предстоящия двубой и се концентрираха върху днешния. Това даде резултат и Георги Терзиев откри след само пет минути игра. Бранителят засече с глава центриране на Десподов от корнер. 

След 15 минути домакините сами се спънаха, тъй като нов корнер удвои разликата. Появилият се от резервната скамейка Такахаши се опита да избие на втора греда, но нескопосаното му действие прати кълбото в собствената му врата. 

Нападението на гостите бе решено да покаже на какво е способно и го стори в последните десет минути. Първи Тисера копна Янко Георгиев, а малко по-късно Жоржиньо засече отличен пас от десния фланг за окончателното 4:0.

Очаквайте подробности!

Първо полувреме:

Първите двадесет минути преминаха равностойно, като гостите владееха топката през 60% от времето, докато повечето опасни положения бяха създадени от домакините. 

В 21-ата минута шампионите можеха да си вкарат куриозен автогол, който щеше да "тежи" на вратаря. Слуга отигра по ужасяващ начин подаване от съотборник, но успя да избие топката преди тя да премине гол линията. Всичко това бе съпроводено и от натиск от Станислав Костов. 

Малко преди края на първата част Кирил Десподов получи прави на изпълнение на статично положение около границата на наказателното поле, но ударът му мина над непречната греда.

Двата тима не успяха да покажат нищо впечатляващо през цялото полувреме, шампионите не уцелиха вратата нито веднът за 45 минути. 

Второ полувреме:

Гол! 50 минути бяха нужни на гостите за първо попадение, което дойде след изпълнение на корнер. Той бе изпълнен от Кирил Десподов, а бранителят бе забравен в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата на противниковата врата! 0:1!

Домакините успяха да създадат опасно положение секунди след попадението, но удар на Цонев бе избит от ценен шпагат на Игор Пластун. 

Гол! Лудогорец достига до второ ценно попадение в 65-ата минута, отново дошъл след корнер. Шампионите отправиха чудесно центриране към наказателното поле, а топката попадна на втора греда. Там появилият се като резерва Такахаши се опита да я изчисти, но нескопосаният му опит прати кълбото в собствената му врата! 0:2!

Гол! Шампионите успяват да стигнат до ново попадение в 80-ата минута, когато Десподов се впусна в атака от центъра на терена. Той завладя голяма част от противниковото поле и подаде към Тисера, който прехвърли Георгиев и оформи класически резултат! 0:3!

Гол! След още пет минути гостите реализираха ново попадение, което бе дело на бившия играч на ЦСКА - Жоржиньо. Той се появи от резервната скамейка, но след чудесен пас той просто довкара топката във вратата на Янко Георгиев! 0:4!

Стартови състави:

Пирин Благоевград: Я. Георгиев, Дюлгеров, Бенгюзов, Велев, Занев, Х. Хубчев, Шоколаров, Смоленски, Р. Цонев, Макрецкис, Костов

Лудогорец: Слуга, Терзиев, Пластун, Карничник, Групер, Йорданов, Шоу, Текпетей, Десподов, Тисера, Рик

Преди мача:

Настоящите шампиони са изиграли едва четири срещи от началото на кампанията, като са успели да натрупат актив от 10 точки, три победи и равенство. Тази серия им отрежда шеста позиция, а днес излизат за задължителна победа, тъй като биват превъзхождани от някои тимове във временното класиране.

Лудогорец е сочен за абсолютен фаворит, но междувременно поглежда и към останалите си ангажименти, а в тях водещо е гостуването на Жалгирис в четвъртък, което до голяма степен ще определи амбициите на клуба за предстоящия сезон.

Пирин пък се намира в ужасяваща серия и има едва две точки след шест мача. Те бяха изковани след две ремита, с които започна кампанията на "зелените", но след това започна серията от четири поредни поражения.

Лудогорец не е играл шампионатен двубой от 29-и юли, когато в Разград бе разгромен Спартак Варна с 5:0. След това последователни загуби бяха допуснати от Динамо Загреб (1:2,2:4), а победен бе Жалгирис (1:0).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички