Лудогорец използва рекорден брой чужденци през този сезон


Лудогорец използва рекорден брой чужденци през този сезон
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2010 0

Лудогорец стана шампион на България за 11-ти пореден път и постави своеобразен рекорд. Тази титла би могла да се запомни по любопитен начин, защото се различава много от останалите по един показател. Той е националността на играчите на „орлите“, които допринасят за успехите на отбора от Разград.

През този сезон Лудогорец използва рекорден брой чужденци, съобщава „Мач Телеграф“. Статистиката показва, че за спечелването на 11-ата титла, за "орлите" са играли 26 легионери от общо 32 играчи. Това означава, че 81,25% от състава бяха чужденци. Това е с повече от 10% от досегашния рекорд, който бе поставен през 2018/19. Тогава чужденците са 21 от 30 играчи или точно 70% от целия отбор.

Единственият шампионат, в който относителният дял на легионерите не надхвърли 50-те процента беше 2015/16. Тогава те бяха 16 от 33 играчи или 48,46%. Трябва да бъде уточнено, че много от българите играха в последните срещи от първенството, когато титлата вече бе спечелена и математически. Това направи възможно участието на играчи като Ивайло Климентов, Олег Димитров, Преслав Петров, Денислав Александров, Светослав Ковачев, Христо Попадийн, Янаки Смирнов и Цветелин Чунчуков. Те, обаче, имаха доста по-периферна роля в тима.

Вижте още: Ключов защитник преподписа с Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички