Лудогорец и Партизан излизат в мач за нещо много повече от 1.3 млн евро


Лудогорец и Партизан излизат в мач за нещо много повече от 1.3 млн евро

1408 0

Точно 12 месеца по-късно Лудогорец и Партизан излизат един срещу друг при същата ситуация. Двата тима се изправят лице в лице отново в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Залогът е много голям и тъй като след него има само още едно стъпало до групите на турнира.

След последните неубедителни игри Лудогорец излиза от незавидното си състояние, в което сам изпадна. Тази вечер отборът на Стойчо Стоев ще гони чиста победа у дома, с която да увеличи шансовете си за класиране напред. Лудогорец влиза в лоша форма в най-важния си сблъсък от началото на сезона.Момчетата на Стойчо Стоев имат само една победа в изиграните мачове - 4:0 над Дюделанж у дома. Последваха равенства 1:1 с тима от Люксембург и 0:0 с Черно море, както и загуба от Хасково с 0:1. По ирония на съдбата обаче досега Лудогорец изигра само един мач вкъщи, а там показа, че е доста убедителен. За съперника Партизан пък това на практика се явява първи официален мач. Първенството на Сърбия още не е започнало, а в Шампионска лига отборът игра с непретенциозния Торхавн.

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев има огромни проблеми около състава за днешния двубой. С контузии са по-голяма част от защитниците, като твърдо аут са Георги Терзиев (скъсан бедрен мускул), Александър Барт (разтежение на прасеца), Йордан Минев (разтежение на адуктора) и Брайън Ангуло (проблеми с коляното). Под въпрос пък за мача е Козмин Моци. До последно Стойчо Стоев няма да знае дали ще използва румънския бранител, като при него шансовете са 50%. Специалистът има два варианта за стартовия си състав - при първия Моци ще играе в центъра на защитата със Сашо Александров, а при втория националът ще си партнира с Мантула или Светослав Дяков.


На пейката днес ще останат Христо Златински и Върджил Мисиджан като вместо тях ще започнат Ешпиньо и Мишо Александров. Новите попълнения Анисе и Вандерсон също ще чакат своя шанс сред резервите. Мястото на Йордан Минев на левия бек пък ще заеме Витиня.

За Партизан дните преди мача също не минаха без никакви проблеми. Наставника на гостите Марко Николич няма чак толкова широк състав, а за капак една от младите надежди на „черно-белите“ Далило Пантич се контузи с националния отбор.Сърбите видяха лоша поличба още от тръгването си от дома вчера сутринта. По програма чартърът на Ер Сърбия трябваше да излети от Белград в 10:00 часа местно време, но вместо това самолетът излетя в небето с повече от час закъснение. Това изнерви цялата делегация на „Гробарите“, която съзря и лош късмет. Тимът кацна във Варна с малко закъснение и веднага след това се отправи към базата си в Шумен. От Партизан за втора поредна година отсядат в хотел „Шумен". Тимът направи официалната си тренировка снощи в 20:00 часа на „Лудогорец Арена". Гостите останаха впечатлени и от състоянието на тревното покритие.

За днешния мач капитанът Саша Илич почти сигурно ще остане на пейката, като ще отстъпи мястото си в средата на терена на Никола Дринчич и Марко Брашана. По крилата пък ще са младите Андрия Живкович и Никола Нинкович. Нападение Партизан започва с двама - Данко Лазович и Петър Школетич. Проблемите пред гостите в защита, където колебанията са каква да е централната двойка на „Гробарите“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички