Лудогорец чупи рекорда за най-много голове за сезон


Лудогорец чупи рекорда за най-много голове за сезон
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1806 0

Попадението на Клаудиу Кешеру от дузпа за 4:0 над Черно море бе под номер 119 за Лудогорец от началото на кампанията във всички турнири.

До момента разградчани са изиграли общо 49 двубоя - 30 в Първа лига, 5 за Купата и 14 в Европа.

Абсолютният номер едно по брой голове в един сезон към днешна дата е ЦСКА - 120 през 1971/72. "Червените" обаче правят това в 41 срещи - 30 за първенство, 7 за купата и 4 в евротурнирите. Средно те имат повече отбелязани попадения - 2.93 срещу 2.43, но като обща бройка в най-скоро време ще бъдат изпреварени.

На Лудогорец им трябват само още 2 гола, а до края на кампанията им остават още 7 мача - 6 в Първа лига и финалът за Купата на България с Ботев (Пловдив). Така че още от сега може да кажем, че "орлите" са новият властелин на попаденията у нас.

Напълно възможно е те да минат и кота 130, но и това няма да е достатъчно да подобрят по­стижението на ЦСКА за средно голове на мач. Нямат шанс да изпреварят и Левски по този показател. "Сините" са трети със 116 попадения в 42 срещи и коефициент 2.76.

Кешеру пък е все по-близо до голмайсторския приз в Първа лига. Той вече има 21 попадения през настоящата кампания. С тях румънецът излезе на второ място в класацията на играчите с най-много голове за Лудогорец в елита. Първи е Марселиньо с 53, а третият Кишада е с 30. Графикът на Кешеру обаче изпреварва този на Марселиньо, който е отбелязал попаденията от 2011-а досега. По 6 гола Кешеру е вкарал на Черно море и Пирин Бл.

При петте си титли разградчани са имали само един голмайстор - Иван Стоянов. Той обаче дели първото място през 2011/12 с Мораеш от ЦСКА с по 16 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички