Кирил Десподов: Винаги играем трудно на изкуствен терен, сега сме у дома - пред собствени фенове


Кирил Десподов: Винаги играем трудно на изкуствен терен, сега сме у дома - пред собствени фенове
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1823 0

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов говори на пресконференция преди реванша с Астана от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият мач бе загубен в Казахстан с 1:2. Десподов даде ясно да се разбере, че умората не може да бъде фактор и че "орлите" са свикнали да играят мачове през 3 дни.

"Мисля, че Лудогорец е свикнал да играе през 3-4 дни мачове. От доста години насам влиза в групите на Лига Европа. Свикнали сме и знаем какво е да играеш през 3 дни мачове. В отбора се работи професионално и всички се стараят ние да се възстановим. Отборът е свеж и готов да покажем добро лице. Утре трябва да сме жадни за победата" - започна Десподов.

Бързоногото крило маркира някои силни черти на съперника и коментира партньорството си с Руан Секо. Той изрази надежди Руан да се разписва по-често от бившия нападател на отбора Игор Тиаго.

"Това е дисциплиниран отбор, който е здрав физически. Разчитат на статични положения. Ние обаче не трябва да се концентрираме върху тях, а върху нас си.

Още е рано да кажем, че сме се сработили с Руан Секо, така както с Игор Тиаго. Всъщност двамата имат сходен стил на игра. Вие помните, че в началото Игор не започна добре, после се отпусна и започна да вкарва голове. На всеки му трябва време да се сработи с отбора. Надявам се Руан да вкарва повече от Игор" - сподели той.

Десподов иска Лудогорец да натисне Астана от първата секунда

За финал капитанът на Лудогорец призна, че отборът му играе по-трудно на изкуствено игрище. Освен това Десподов сподели, че искат да покажат на Астана от първата секунда, че не го чака нищо хубаво.

"Мисля, че там беше доста тежък терена. Ние винаги играем трудно на изкуствено игрище, защото в Европа играем предимно на естествено. Определено и не е само теренът. Играем у дома, пред собствена публика. От първата секунда да накараме Астана да се чувстват неудобно и да им покажем, че не ги чака нищо хубаво" - завърши капитанът.

На същата пресконференция неговият старши треньор Ивайло Петев пък маркира една сериозна слабост на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички