Кешеру донесе победата на Лудогорец в драма с Ботев (Пд)


Кешеру донесе победата на Лудогорец в драма с Ботев (Пд)

1671 0

Лудогорец победи Ботев (Пловдив) у дома с 2:1 в оспорван и драматичен от деветия кръг на "А" група. Основна заслуга за успеха на домакините имаше Клаудиу Кешеру, който вкара и двете попадения за разградския тим. За "канарчетата" се разписа Лъчезар Балтанов.

С успеха Лудогорец се изравни на върха в "А" група с Литекс, като и двата тима имат по 18 точки. Ботев (Пд) се срина до осмото място с 9.

Първо полувреме

Гостите можеха да се разпишат още в седмата минута, но удар на Алекс Колев мина покрай левия страничен стълб на вратата.

В 15-тата минута Лудогорец откри резултата. Голас не изчисти добре при центриране на Марселиньо и топката попадна в Клаудио Кешеру. Румънецът не се поколеба при добавката и без проблем я прати в мрежата на „канарчетата“. Това бе трети гол за Кешеру с екипа на Лудогорец.

В 28-та минута той бе много близо до това да се разпише отново, но този път ударът му бе отразен от стража на гостите. Малко след това Старокин отправи далечен изстрел, но той не създаде проблеми за Борян.

Кешеру продължи да тормози защитата на Ботев (Пд), но вратарят на „жълто-черните“ отново внимаваше. Няколко минути по-късно играта бе спряна, за да се окаже медицинска помощ на Борян, който пострада, докато спасяваше изстрел на Йордан Христов.

След подновяването на играта Милен Гамаков също пробва да отбележи, но канадецът се намеси.

Второ полувреме

Двата отбора започнаха второто полувреме без промяна в съставите си, въпреки че имаше съмнения дали Борян ще може да продължи мача заради травмата, която получи преди почивката.

В 55-тата минута Ботев (Пловдив) изравни резултата след центриране от корнер. Лъчезар Балтанов бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата на Борян.

Кешеру имаше възможност да се разпише отново, но пропусна някои добри положения.

В 69-тата минута "канарчетата" пропиляха отлична възможност. Топката бе пратена в наказателното поле на домакините, където Минев не се намеси убедително. Колев бе на много добра позиция, но стреля над вратата. Веднага след това Васев остана сам срещу Борян, но избра да подаде на Балтанов, което се оказа грешно решение.

Въпреки усилията, Борян не успя да продължи мача и в 71-та минута бе заменен от Георги Аргилашки.

В 81-та минута Марселиньо пробва да се разпише, но ударът му срещна дясната греда. Ботев (Пловдив) също търсеше гола, но Кифуети прати топката право в Аргилашки.

В 84-тата минута Клаудиу Кешеру сложи точка на спора, след като се разписа за втори път в мрежата на "канарчетата". Той се възползва от разбъркване в наказателното поле. Първо Вандерсон стреля от наказателен удар, но Голас изби право в краката на Кешеру, който не сбърка за 2:1. Ботев (Пловдив) имаше претенции за засада, но такава не бе отсъдена.

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:1

Състави:

Лудогорец: Милан Борян (71 - Георги Аргилашки), Венцислав Керчев, Козмин Моци, Йордан Минев, Вандерсон, Андрей Препелица, Върджил Мисиджан (87- Лукоки), Сисиньо, Марселиньо, Джонатан Кафу (63), Клаудиу Кешеру

Треньор: Едуард Ераносян

Ботев Пловдив: Виктор Голас, Орлин Старокин, Даниел Златков, Пламен Николов, Йордан Христов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков (85 - Николас Варела), Даниел Генов (59 - Рихави Кифуети), Божидар Васев, Александър Колев (73 - Жоел Чибамба)

Треньор: Ермин Шиляк

Стадион: „Лудогорец арена“, Разград

Съдия: Станислав Ставров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички