10 от Славия направиха изненадата на кръга в Първа лига и биха Лудогорец с гол-шедьовър


10 от Славия направиха изненадата на кръга в Първа лига и биха Лудогорец с гол-шедьовър
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7006 0

Голямата изненада в 8-ия кръг от българската Първа лига е факт! Славия победи като домакин хегемона в родния ни футбол Лудогорец с минималното 1:0. С успеха играчите на Златомир Загорчич се изравниха по точки с лидера в класирането Ботев (Пловдив) - двата тима имат 17 пункта след 8 изиграни мача.

В герой за "белите" се превърна Тони Тасев, който в 49-ата минута вкара един от най-красивите голове от началото на сезона в шампионата. Тасев отправи истинско торпедо към Серджио Падт, който остава безпомощен.

В 58-ата минута Славия остана с човек по-малко на терена, след като Мартин Георгиев бе изгонен с директен червен картон. Младокът напусна терена със сълзи на очи. Той спря обещаваща контраатака, събаряйки Бернард Текпетей. При ситуацията обаче кракът му попадна в задната част на крака на опонента. ВАР се намеси и сигнализира на съдията, който реагира.

За 10-кратния български шампион предстои гостуване на Спартак във Варна от 1/16-финалите за Купата на България (четвъртък - 23.09), след което и домакинство срещу Ботев (Враца) от Първа лига (неделя - 26.09). Славия пък ще има визита на Марица в Пловдив за Купата (отново в четвъртък) и след това нова гостуване, този път в шампионата - срещу Локомотив София (понеделник - 27.09).

СЪСТАВИ

Славия: 21 Светослав Велиславов Вуцов, 3 Ертан Юзеир Томбак, 55 Андреа Росенов Христов - КАПИТАН, 15 Мартин Павлов Георгиев, 18 Димитър Кирилов Стоянов, 17 Ерол Ерол Дост, 77 Георги Томов Вълчев, 7 Петер Макрилос, 11 Кристиан Антонов Добрев, 88 Тони Георгиев Тасев, 19 Мартин Пламенов Сораков

Лудогорец: 1 Серджио Винченцо Роб Падт, 4 Неусиано де Жезус Гусмао, 6 Шакил Райли Грасиано Пинас, 8 Жоаким Клод Гонсалвеш Араужо, 10 Елвис Кофи Окиере Виафе Ману, 19 Пиерос Сотириу, 25 Стефан Баджи, 30 Игор Владимирович Пластун - КАПИТАН, 32 Жосуе Умберто Гонкалвеш Леал Де Са, 37 Бернард Текпетей, 64 Доминик Ивилин Янков

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 15 минути от срещата потвърдиха очакванията, че Лудогорец ще е отборът, който ще държи топката повече и ще създава повече атаки, докато Славия предимно ще се отбранява и ще изчаква своите шансове на контраатака. Въпреки това след този четвърт час не се стигна до нищо по-опасно пред някоя от двете.

Малко след това се стигна и до първия по-сериозен шанс в срещата. Бернард Текпетей прати топката към противниковата врата, а нападателят на Лудогорец Пиерос Сотириу бе много близо до това да я засече, но се размина с нея и със сигурния гол.

Постепенно натискът на "орлите" се засилваше и атаките зачестиха. Статистиката при притежанието на топката пък бе показателна малко над четвърт час преди края на полувремето - 32% в полза на домакините и 67% в полза на гостите.

В 38-ата минута Сотириу бе добре изведен зад защитата на Славия, нападателят обаче допълнително затвори и без това не особено големия ъгъл пред себе си, което повлия на качеството на последвалия удар, който бе право в ръцете на Вуцов, който изби.

След поредния ъглов удар за Лудогорец топката стана изключително удобна за Елвис Ману, който овладя и стреля, но разочароващо неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 1:0! Изненадващо на фона на представянето на двамата отбора, но "белите" от София поведоха само 3 минути след началото на втората част. Тони Тасев реши да стреля от далечна дистанция и го направи по феноменален начин, пращайки топката неспасяемо мощно и точно в горния десен ъгъл на вратата на Падт, който остана безпомощен.

В 58-ата минута Мартин Георгиев спря опасна атака, събаряйки на земята Текпетей. Младият бранител на Славия обаче без умисъл настъпи играча на "орлите" опасно по крака. Съдията му показа първоначално жълт картон, но ВАР го посъветва да преразгледа ситуацията, след което промени решението си и показа директен червен картон на Георгиев.

В 78-ата минута Славия хвана на контраатака Лудогорец и пропиля невероятна възможност. Радослав Кирилов грабна топката и надигра опонента, за да стреля технично в далечния ъгъл, но неговият изстрел завърши в гредата

В следващите минути "белите" имаха още една великолепна възможност, при която обаче Падт показа класата си, избивайки топката в ъглов удар. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Изненадващо или не, но Славия е един от най-добре представящите се отбори в Първа лига от началото на сезона, което отрежда на "белите" третото място във временното класиране. "Орлите" пък са една позиция нагоре (2-ра), след като бяха изместени от върха от Ботев (Пловдив) след успеха на "канарчетата" над Берое.

А разликата между днешните опоненти е едва 1 точка, но трябва да се отбележи, че разградчани са два мача по-малко, след като бяха отложени срещи от предишните кръгове поради ангажиментите на тима в европейските клубни турнири.

През миналия сезон Лудогорец нямаше никакви проблеми срещу Славия и спечели и двете срещи между двата отбора от Първа лига - първо в Разград с класическото 3:0, а след това и в София с 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички