Ивайло Йорданов: В Лудогорец не разбират от футбол


Ивайло Йорданов: В Лудогорец не разбират от футбол

2352 0

Легендата на Спортинг (Лисабон) и на националния тим на България Ивайло Йорданов коментира преждевременното уволнение на треньора Бруно Рибейро от Лудогорец. Според бившият национал ръководството на разградския тим не разбира от футбол.

Шампионите обявиха, че започват преговори с Рибейро за прекратяване на договора му след по-малко от два месеца в Разград. Причината е неубедителното представяне на Лудогорец в Шампионска лига и в родното първенство.

"Някой в Лудогорец трябва да започне да разбира от футбол. Не съм адвокат на Рибейро, но не може да вземеш толкова много нови играчи, нов треньор и да искаш незабавни резултати. В България това досега се случваше само в "Левски" и ЦСКА, но те са грандове и привържениците им са много взискателни. Явно още някой се е помислил за гранд след само три-четири, макар и много успешни сезона.

Ръководството на клуба трябва да обърне поглед към Запад и да види как се правят нещата там. Никой уважаващ себе си и имащ се за голям клуб не си позволява да гони треньор след толкова кратко време, па макар и резултатите да закъсняват. Да, всеки собственик, всеки президент иска отборът да играе по-добре и да има повече успехи, но тук са наясно, че футбол не се прави с магическа пръчка", сподели Йорданов пред "България днес".

Според героя от САЩ'94 има доста обективни причини за провала на Рибейро на "Лудогорец Арена". "Ако тръгна да правя анализ, може да си говорим с часове. Но е ясно, че на този треньор не бе дадена възможността да работи и да се докаже. Не съм много наясно с качествата му на това поприще, защото тук е работил в по-малки отбори.

Да работиш с 25 играчи, че и повече никак не е лесно, още повече доста от тях са нови в състава. Това са характери, индивидуални качества и тъй нататък, които треньорът трябва да хармонизира, за да тръгнат нещата както трябва. А това изисква освен неуморна работа, както сигурен съм Рибейро като португалец е вършил, така и картбланш от ръководството", добави още Йорданов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички