Игор Тиаго измъкна Лудогорец от резил срещу Арда Кърджали в самия край (ВИДЕО)


Игор Тиаго измъкна Лудогорец от резил срещу Арда Кърджали в самия край (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

5682 0

Шампионът Лудогорец успя да победи Арда Кърджали като гост в мач от 26-ия кръг на Първа лига с 2:1 след пълен обрат. И двете попадения за "орлите" бяха реализирани от деветката Игор Тиаго в заключителните минути на срещата.

Още в началото отборът на Ивайло Петев изгуби Дени Групер, след като футболистът влезе в неприятно единоборство и трябваше да бъде заменен. В 18-ата минута Фон Витри хвана Господинов неподготвен, но за щастие на стража на Арда ударът му бе неточен. В 40-ата минута Спас Делев опита техничен удар, но опитът му срещна напречната греда. В добавеното време на първата част Радослав Цонев вкара страхотен гол от свободен удар, с който даде преднина на своите преди почивката.

Лудогорец започна с гръм и трясък второто полувреме. "Орлите" имаха пълна доминация през частта и бяха мотивирани да търсят изравнителния гол. Стигна се до пропуски на Текпетей, а Кирил Десподов дори уцели гредата след изпълнение на корнер. Игор Тиаго съумя да изравни в 77-ата минута, след като се възползва от пас на Спас Делев с глава и просто добави топката във вратата. Отново деветката бе под светлината на прожекторите в последната минута от редовното време, когато бе намерен около пенала и с хубав удар не остави шанс на противниковия страж и донесе победата на Лудогорец.

Разградчани продължават да са на втората позиция с актив от 62 точки - 1 по-малко от ЦСКА, който ще се срещне с Левски в понеделник (17 април). Арда пък е на девето място с 36 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по много груб начин. Още в първите секунди Умар Сако влезе много опасно в краката на Спас Делев, а арбитърът Драгомир Драганов веднага показа жълтия кратон на футболиста на Арда. В седмата минута пък се стигна до неприятен сблъсък между Иван Коконов и Дени Групер. Вторият веднага падна на земята и се държеше за коляното. Ивайло Петев веднага реагира и замени Групер с Пипа.

В 18-ата минута се стигна до първото по сериозно положение. Фон Витри опита удар от много далечна дистанция, но за щастие на Анатолий Господинов, който не бе на мястото си, опитът на Витри бе неточен. Малко по-късно Кирил Десподов сложи топката на главата на Игор Тиаго, който се размина на сантиметри с това да я засече във вратата на домакините. 

В 40' Спас Делев опита много амбициозен удар с левия крак от близо 25 метра, но топката срещна напречната греда. Стигна се до принудителна смяна и в състава на Арда. Деян Лозев удари своя вратар Анатолий Господинов в коляното, който не успя да продължи мача и на негово място се появи резервният страж Васил Симеонов. В 45' Педро Нареси бе принуден да фаулира Тунгара пред наказателното поле на Лудогорец. Португалецът получи жълт картон, а последвалият силен удар на Цонев намери целта и откри за 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Преди старта на полувремето Ивайло Петев пусна в игра Бърнард Текпетей и Клод Гонсалвеш, а от терена излязоха Видал и Нареси. В 50-ата минута Кирил Десподов изпълни корнер, а след неразбирателство в редиците на Арда топката срещна гредата, веднага след това Пьотровски направи добавка с глава, но Симеонов спаси. 2 минути по-късно Игор Тиаго падна в наказателното поле, но до дузпа не се стигна.

В 59-ата минута се стигна до добър шанс за домакините. Станислав Иванов си пробва късмета с удар отляво, но Серджио Падт не изпита трудности и спаси. Няколко минути след това Десподов стреля силно от свободен удар, но топката тупна пред Василев и той предотврати гол във вратата си. Отново Симеонов трябваше да се намесва в 64', спасявайки удар с глава на Игор Тиаго.

Лудогорец успя да изравни в 77-ата минута. "Орлите" организираха чудесно нападение, което завърши с центриране към Спас Делев. Българинът отклони топката с глава към Игор Тиаго, а той с лекота я добави в мрежата, за да вкара за 1:1. Лудогорец стигна до пълен обрат в 89'. Деветката Игор Тиаго получи пас в наказателното поле и с майсторски удар не оставишансове на Симеонов, реализирайки второто си попадение днес.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арда: 1 Анатолий Господинов, 3 Умар Сако, 7 Абубакар Тунгара, 10 Светослав Ковачев, 11 Александър Георгиев, 17 Иван Коконов, 20 Деян Лозев, 21 Радослав Цонев, 24 Алекс Петков, 26 Ел Мами Тетах, 99 Станислав Иванов

Лудогорец: 1 Серджио Роб Падт, 6 Якуб Пьотровски, 9 Игор Тиаго, 11 Кирил Десподов, 14 Дени Групер, 16 Аслак Фон Витри, 24 Оливие Вердон 30 Педро Нареси, 32 Игор Пластун, 77 Кайо Видал, 90 Спас Делев

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Александър Тунчев е на осмо място във временното класиране с актив от 36 точки и голова разлика 27:26. Арда е в серия от четири поредни двубоя без победа, включително отпадането за Купата от ЦСКА 1948 (0:1 след прод., 5 април), а за последно извъртя 1:1 като гост на Пирин Благоевград (10 април).

Лудогорец на Ивайло Петев пък е в серия от четири поредни победи, като за последно разгроми Ботев Враца с 8:1 (8 април). "Орлите" все още са на втора позиция в таблицата и изостават на 4 пункта от лидера ЦСКА, който на 17 април се изправя срещу Левски. 

*Мачът от есенния дял на Първа лига между Лудогорец и Арда Кърджали се състоя на 18 септември (11 кръг) и завърши 1:1. Тогава Матиас Тисера откри резултата на "Хювефарма Арена" още в първата минута, но Георги Терзиев си вкара автогол в 28-ата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички