Дерменджиев: Не само ЦСКА и Черно море са конкуренти за титлата, евротурнирите са най-важни за нас


Дерменджиев: Не само ЦСКА и Черно море са конкуренти за титлата, евротурнирите са най-важни за нас
Снимка: Lap.bg

925 0

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не скри, че представянето на тима в евротурнирите е най-важно за клуба. Той обаче посочи, че и в първенството тимът гледа да се представя възможно най-добре.

Кое е по-важно - Европа или Първа лига?

"Да, евротурнирите са най-важни за Лудогорец, но и мачовете в първенството, защото отборът трябва да бъде шампион, за да играе в тях. Братя Домусчиеви са създали много добри условия в Лудогорец и трябва да ги материализираме. Да бъдем българският отбор, който всяка година играе в груповата фаза на някои от евротурнирите. Това е престиж и за родния футбол", коментира той пред "ТВ1".

Битката за титлата не е между 3 отбора

Наставникът заяви, че вижда битката за титлата този сезон като оспорвана и намира това за положително за родния футбол.

"В момента е много сериозна и това е добре за българския футбол. Следя изявите на всички отбори, за да съм наясно със съперниците. ЦСКА и Черно море сега са с такъв точков актив, че са конкуренти, но има и други отбори, които могат да се намесят в битката. Поне 3-4 тима, които играят добър футбол", отсече той.

Сгъстеният график на Лудогорец

Дерменджиев коментира сгъстения график на "орлите" и посочи, че е доволен от течащата зимна подготовка. Той обеща играчите да са във форма за пролетния дял.

"Футболистите ни свикнаха да играят в цикъл сряда-събота или четвъртък-неделя. Искам това да е удоволствие за тях, а не напрежение. Мотивацията трябва да бъде еднаква", каза още той. По-рано Дерменджиев обяви трансферните планове на Лудогорец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички