И Лудогорец не намери начин на вкара на Ботев Пловдив


И Лудогорец не намери начин на вкара на Ботев Пловдив

6231 2

Лудогорец се превърна в поредния отбор, който не успява да вкара гол на Ботев Пловдив, като в изключително интересно дерби "орлите" и "канарчетата" разделиха точките и завършиха при резултат 0:0.

Първото полувреме беше изпълнено с положения, но гол не падна. Вторите 45 минути преминаха в по-ниско темпо, като физическото състояние и на двата тима рязко се влоши, а положенията липсваха.

Ботев Пловдив за 4-и пореден двубой не допуска гол в своята врата. Тимът на Петър Пенчев вече има 37 точки и е на 2 пункта от 3-ото място. Лудогорец остава лидер с 48 точки - на 3 пред ЦСКА.

Първо полувреме

Срещата логично почна с надмощие на "зелените", които още в 6' можеха да открият резултата. Кишада се озова сам в наказателното поле, но от малък ъгъл прати топката право във вратаря.

В 11' дойде и най-доброто положение в мача. Кишадата центрира отдясно в наказателното поле, където Мисиджан с овладяване на гърди прати Христов на земята. От 6 метра той стреля силно, но Стаховяк с невероятен рефлекс успя да спаси.

Само няколко минути по-късно "орлите" отново се разминаха с попадението. Абало беше изведен отдясно и центрира отлично в наказателното поле, където Кишада засече, но Стаховяк отново показа, че е сред най-добрите вратари в А група, избивайки топката в корнер.

Ботев погледна по-смело към вратата на Стоянов след силните изяви на Стаховяк, като на два пъти Огнянов и Цветков застрашиха българския национал, но гол не падна. В 34' те получиха страхотна възможност, но Чунчуков не успя да засече добър пас на Огнянов. Две минути по-късно пък Васев успя да отбележи, но беше в засада.

В 40' Васев проби отляво и стигна до аутлинята. Той центрира към далечната греда, където защитник изби в корнер пред погледа на Чунчуков. При последвалото центриране Златков отлично насочи топката в долния ляв ъгъл, но Барт изби от голлинията.

Минута преди края нов пропуск на Ботев отчая треньора Петър Пенчев. След грешка в средата на терена Цветков комбинира с Огнянов, който с изключително меко подаване изведе Васев на 3 метра от вратата. Той обаче направи по-трудното и прати топката в аут.

В добавената минута шампионите осъществиха впечатляваща контраатака. Вандерсон се озова отдясно на нападението и центрира отлично към Върджил Мисиджан. Той овладя на гърди, но се спречка с Дани Абало, а защитник успя да избие топката на 2 метра от голлинията - 0:0 след вълнуващи 45 минути.

Второ полувреме

Втората част беше открита с пропуск още с първата атака на Лудогорец. Абало комбинира отлично със Златински на двойно подаване, а испанецът пробва прострелно центриране. Той успя да преодолее защитата и Стаховяк, но Безяк (заменил Вандерсон) не успя да засече. На почивката пък Кишада беше заменен от Марселиньо.

Вторите 45 минути обаче не бяха от качеството на първите. Двата отбора почнаха все по-често да грешат, а положения пред двете врати липсваха.

Включването на Мишо Александров не помогна особено на домакините, а "канарчетата" спокойно удържаха атаките на своя съперник и атакуваха бързо, но бъркаха пасовете пред наказателното поле на Стоянов.

До края на двубоя положенията не зачестиха, а "канарчетата" спокойно удържаха опита за финален щурм на Лудогорец - 0:0

Лудогорец - Ботев Пловдив 0:0

Лудогорец: Владислав Стоянов, Минев, Ангуло, Моци, Барт, Златински, Ешпиньо, Мисиджан, Вандерсон (46' - Безяк), Абало (77' - Александров), Кишада (46' - Марселиньо)

Ботев Пловдив: Стаховяк, Филипов, Христов, Златков, Иршак, Балтанов (90+4' Терзиев), Цветков (62' Марин), Огнянов, Васев (88' Казаков), Чунчуков

Жълти картони: 33' Вандерсон; 15' Балтанов, 35' Иршак, 39' Чунчуков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички