Херо: Групата на Лудогорец в Лига Европа е по-лесна от преди година


Херо: Групата на Лудогорец в Лига Европа е по-лесна от преди година
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1627 0

Бившият треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо заяви, че групата за Лига Европа, в която тимът попадна сега - с Байер Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака, е много по-лесна от тази преди година - с Брага, Хофенхайм и Истанбул Б. Тогава разградчани, водени от Херо, излязоха от потока и играха на 1/16-финалите през февруари с Милан, от който отпаднаха.

"Не само съм уверен, че могат да излязат от тази група, но мисля, че могат и на първо място да завършат. Групата е много по-лесна, отколкото беше миналата година. Тогава беше много по-тежка. Четвъртият отбор в нея беше Истанбул Б, който до последно се бореше за шампионската титла в Турция. Хофенхайм, който беше трети отбор в потока, завърши на трето място в Бундеслигата, а водач беше Брага. Може ли да се сравняват Цюрих и АЕК Ларнака с Хофенхайм и Истанбул Б? Няма как да стане това нещо", категоричен бе Херо пред "Тема спорт".

Относно битката в шампионата той заяви, че Лудогорец ще навакса изоставането от Левски, след като приключи с Лига Европа.

"Нека да минат още малко кръгове. Левски все още не е играл с някакви сериозни конкуренти. За Лудогорец е важно, че победиха ЦСКА. Смятам, че ако успеят да запазят някаква дистанция, да няма голяма разлика от Левски и ЦСКА, когато свършат мачовете в Европа, ще им бъде много по-лесно. Както беше миналата година. Тогава успяхме да запазим една точка разлика и вече през пролетта, когато не играехме мачове в Лига Европа, защото е доста тежко в такъв цикъл - четвъртък, неделя, четвъртък, срещу такива сериозни тимове, ни беше много по-лесно", заяви специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички