Георги Дерменджиев: Нека да чуват за България


Георги Дерменджиев: Нека да чуват за България
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1325 0

Наставникът на Лудогорец беше на седмото небе след успеха на разградчани в Шампионската лига. Той за пореден път призова да се подкрепят българските отбори, когато играят в евротурнирите.

"Много хора бяха скептици спрямо мача и за историите с отбора, с който играем. Мачът наистина беше такъв, поведоха ни, но характерът, който имат футболистите, видяхте, че стигнахме до 2:2 и в продълженията беше едно тотално надиграване.

Това е най-добрият мач на отбора това лято, но като цяло можем и повече. Да се надяваме на добър жребий, за да може българските фенове да гледат добри отбори. Така както беше по-миналата година, отборите, които идваха радваха всички българи.

Напрежението не ни повлия. Искаха да създадат една психоза. Искам независимо кой отбор е, да бъде поддържан. Исках и Левски да продължи, и който отбор да е. И Левски, и Славия, и Берое. За да може българският футбол да има друго лице. Трябва в това отношение да бъдем българи.

Радвам се за клуба, за хората, които работят в клуба и за феновете, които бяха малко и дойдоха да си гледат отбора. Къде ги чухме, къде не ги чухме, но дойдоха.

Всичко се върши по време на подготовки, преди мача. В съблекалнята един треньор има 2-3 минути. Там, когато трябваше да почне първото продължение, футболистите усетиха, че Звезда не са това. Видяхте ги с човек по-малко, вярно в края имаше и схващания, но футболистите играха с много голям характер. Играха тактически правилно.

Искам да играем на "Васил Левски" и да дойдат 40 хиляди да гледат отбора, а не да ни псуват. Целият отбор има изключително висока оценка, това, че Вандерсон е завършил е майсторство. Отборът има още и игрово, и функционално да вдига, не е голям процент, но има какво да се иска.

Отборите са различни, има доста различни футболисти. Това е съдба, който отбор се падне, това е. Ние не можем да избягаме. Влезли сме през парадния вход в Лига Европа, искам да минем и следващия кръг и да играем Шампионска лига. Когато дойдох казах, че отборът ще стане шампион и ще играе Шампионска лига, виждате, че нещата се сбъдват.

Отборът продължава, радвам се за футболистите и хората, които управляват клуба. Нека един български клуб да има името на България, да го чуват с отбора Лудогорец", завърши Дерменджиев.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички