Франциско Гомес - най-евтиният играч на Лудогорец от 16 месеца насам


Франциско Гомес - най-евтиният играч на Лудогорец от 16 месеца насам
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3429 0

Днес Лудогорец привлече футболист на Леванте, който стана второто им лятно попълнение. Това е бранителят Франсиско Хавиер Идалго Гомес, по прякор "Сон".

Колко платиха шампионите за него?

Двата клуба не обявиха каква е трансферната сума, платена за испанеца, но според няколко медии в страната българският шампион е броил около 100 000 евро за 29-годишния футболист. Гомес имаше още една година от договора си с Леванте.

Рекорд за последните 16 месеца

Това е най-евтиното попълнение на "орлите" от 16 месеца насам. Тук не влизат взетите като свободни агенти играчи, за които разградчани не са платили нищо.

За последно Лудогорец плати 100 000 евро за футболист в началото на март 2022 година, когато привлече Дени Групер от Апоел (Тел Авив). Оттогава насам най-близката до тази сума е платената за Тодор Неделев през зимата - 150 000 евро.

А Лудогорец похарчи много за нови

Откакто привлече Групер, българският шампион е пръснал около 17 милиона евро за попълнения. Най-скъпите новопривлечени в този период са Кирил Десподов и Нонато. И за двамата бяха платени по 1,7 милиона евро.

Франсиско Гомес за първи път ще играе в чужбина, въпреки че е близо на 30 години. Той има 101 официални мача за Леванте и е отбелязал 2 гола. А ето как "Сон" поласка Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички