Феновете на Лудогорец в одисея за 1550 евро и 14 796 км


Феновете на Лудогорец в одисея за 1550 евро и 14 796 км

2152 0

Феновете на Лудогорец ще трябва да се бръкнат дълбоко в джобовете си, ако искат да гледат отбора при гостуванията си в Шампионската лига.

Проучване на Sportline.bg показва, че за да подкрепят тима в чужбина срещу Ливърпул, Базел и Реал (М ), на запалянковците ще са им нужни общо 1550 евро. Тази сума е доста висока като се има предвид, че Северният централен район на България, където се намира Разград, е сред най-бедните в Европейския съюз. В цените са включени удобен транспорт, стаи в хотели за две нощувки и билет за мача.

Най-скъпа е дестинацията Базел. Всеки, който иска да посети Швейцария заедно с Лудогорец, ще трябва да плати 560 евро. От 200 евро започват двете нощувки в хотелите. Двупосочният самолетен билет е 250 евро, който обаче е до Цюрих. Оттам с влак до Базел и обратно се стига срещу 70 евро. Билетът за мача е 40 евро. Стандартът на живот в Швейцария обаче е много висок, поради което храната не е евтина. Например един обикновен сандвич струва между 5 и 7 евро.

Посещението на легендарния стадион "Анфийлд" също излиза скъпо. Това удоволствие струва общо 550 евро. Цената на двупосочния самолетен билет с нискотарифните компании до Лондон е 350 евро. Влакът до Ливърпул е 70 евро, двете нощувки в хотел около 35 евро. Билетът за двубоя е между 60 и 80 евро. Добрата новина е, че храната в Англия е на достъпни цени и може да се намери сандвич за 2 евро във веригите супермаркети.

Най-евтиният вариант е да се гледа двубоят Реал (М) - Лудогорец на стадион "Сантяго Бернабеу". Това удоволствие излиза 440 евро. Двупосочният самолетен билет до испанската столица е 300 евро, две нощувки в хотел излизат 80 евро, а билетът за мача също е между 60 и 80 евро.

Храната е евтина, а всеки фен, който иска да се поглези с топла вечеря в ресторант, може да го направи срещу 20 евро.

Запалянковците на Лудогорец ще трябва да пътуват хиляди километри, за да подкрепят любимия си отбор. Те ще трябва да изминат общо 14 796 км, за да гледат отбора в чужбина. Разстоянието от София до Ливърпул само в едната посока е 2615 км, до Мадрид е 2934 км, а Базел - 1849 км. Отделно феновете трябва да изминат 335 км от Разград до българската столица, което с автомобил се взима за около четири часа и половина.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички