Лудогорец каза "чао" на Вандерсон със скромна победа над Черно море


Лудогорец каза "чао" на Вандерсон със скромна победа над Черно море
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4507 0

Лудогорец победи с 1:0 Черно море в Разград и увеличи разликата пред ЦСКА на рекордните 20 точки. Това бе четвърта загуба за "моряците" в последните 5 двубои и останаха без шанс за тройката. В същото време "орлите" се сбогуваха с легендата си Вандерсон, който напуска тима след края на сезона. 

Най-интересното от срещата бе през първите минути на втората част, когато падна по един бърз гол в двете врати, но този на гостите бе отменен от ВАР. Системата се намеси и минута по-рано, когато отсъди дузпа за домакините, реализирана от кипъреца Сотириу. Това бе 17-ото попадение за нападателя и изпревари звездата на ЦСКА Жорди Кайседо, който вкара 16 гола през сезона в Efbet лига. 

Първо полувреме:

Двата отбора започнаха агресивно срещата, но домакините получиха първа възможност за откриване на резултата. В 5' Кирил Десподов получи правото да пробва от свободен удар, но опитът му бе несполучлив. Междувременно "моряците" пресират дълбоко и "орлите" изпитват трудности при изнасянето на топката. 

В 32' Десподов отново бе в центъра на събитията, след като получи отлично центриране от Спас Делев, а нападателят опита акробатично изпълнение. Топката се озова в сектора за гости.

Евгений Сердюк бе най-активен за Черно море. Украинецът имаше две отлични положения, които не успя да реализира. Пластун парира първия опит, след като настигна младока и го спря, а при втората ситуация нападателят не успя да стреля добре. 

Двата тима се оттеглят на почивката при нулево реми. 

Второ полувреме:

Домакините започнаха ударно втората част и след само две минути можеха за поведат. Десподов центрира от корнер, а удар с глава на Сотириу се отклони от напречната града. Топката се върна в кипъреца, но добавката бе отразена от вратаря Дюлгеров.

При първия опит на Сотириу останаха съмнения за игра с ръка на Сердюк, които бяха прегледани от ВАР. Главният съдия бе приканен да погледне ситуацията, а секунди по-късно отсъди наказателен удар. 

Пиерос Сотириу се нагърби с изпълнението му и реализира с първия точен удар в мача за домакините! Това е неговото 17-о попадение и минава звездата на ЦСКА Жорди Кайседо, който има 16.1:0!

Последва светкавична реакция на гостите и Сердюк отбеляза. Радостта на Илиян Илиев и компания не бе за дълго, тъй като попадението бе отменено от ВАР! Оказа се, че при отнемането на топката е бил извършен фаул. 

До края на срещата темпото отслабна, "моряците" продължиха да търсят попадението, но без успех. 

В добавеното време на срещата Сердюк опита да изравни от границата на наказателното поле, но топката мина покрай гредата.

 Съставите:

Лудогорец: 1. Падт, 4. Сисиньо, 24. Вердон, 30. Пластун, 21. Карничник, 8. Гонсалвеш, 23. Шоу, 11. Десподов, 73. Рик, 90. Делев, 19. Сотириу

Черно море: 25. Дюлгеров, 27. Димов, 28. Дробаров, 6. Попов, 32. Дичев, 77. Велев, 23. Гарсия, 10. Василев, 31. Беншаа, 8. Сула, 9. Сердюк

Преди Лудогорец - Черно море

Лудогорец успя да си осигури титлата от Efbet лига рекордно рано, а в последното си домакинство разби исторически ЦСКА с 5:0. Това е достатъчно доказателство за нивото в клуба и подхода му към оставащите мачове. 

"Моряците" са на пето място във временното класиране с 46 точки, а третият Левски има с 3 повече. Черно море домакинства на "сините" в миналия кръг и имаше нещастието да загуби в последните минути от редовното време. 

"Орлите" имат 4 победи от 5 срещи като домакин на днешния си съперник, а гостите са постигнали едно равенство. Днес букмейкърите отново определят домакините за фаворити, но амбициите на Черно море за европейски вечери може да вдъхнови момчетата на Илиян Илиев. 

Срещата ще бъде малко по-различна за възпитаниците на Анте Шимунджа, тъй като бившият им съотборник Джоди Лукоки бе убит в началото на седмицата. Двубоят ще започне с минута мълчание, а част от празненствата, по случай поредната титла, бяха отменени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички