Една от големите цели на Домусчиев: Лудогорец да тича като Атлетико (М)


Една от големите цели на Домусчиев: Лудогорец да тича като Атлетико (М)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2863 0

Кондиционният треньор на Лудогорец Иван Диас разкри любопитната основна цел, с която е привлечен в Разград. Както е известно, испанецът дойде в българския клуб от Атлетико (Мадрид). Оказва се, че шефовете на Лудогорец са поискали от него отборът да тича като гранда от Мадрид.

"Те ме привлякоха с тази цел и постоянно ме питат дали тренираме като Атлетико. Те винаги ме питат: "Не носят ли нашите играчи същия заряд като тези на Атлетико?”. Всичко опира до процеса на адаптация, но огледалото, в което Лудогорец се оглежда, е Атлетико Мадрид”, заяви Диас пред AS.

"Отидох там по три причини: професионална, защото не е същото да си асистент и първи кондиционен треньор, икономическа, тъй като по-голямата отговорност носи повече приходи, а също и експериментална", допълни той.

Специалистът разкри, че се е изнервил много силно към края на сезона, когато Лудогорец загуби преднината си и не бе изобщо сигурно, че ще стане шампион. "Към края на сезона се изнервих, защото имахме предимство от 8 точки, а в последните ни 15 мача го сведохме до 6. Опитните играчи обаче ме успокояваха: "Не се тревожи, Иван, ще спечелим лигата на 99,99 процента". Изгризах си ноктите, но в крайна сметка те излязоха прави", сподели Диас. Вижте кои са евентуалните съперници на Лудогорец в квалификациите в Шампионска лига в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички