Едисон Йорданов посочи от коя слабост на Андерлехт трябва да се възползва Лудогорец


Едисон Йорданов посочи от коя слабост на Андерлехт трябва да се възползва Лудогорец
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1139 0

Едисон Йорданов, който се състезава за белгийския Вестерло, сподели своите очаквания за двубоя между Андерлехт и Лудогорец в Лигата на конференциите. Първият двубой между тях е на 16 февруари от в Разград.

"Андерлехт е много интересен и техничен отбор, който обича да доминира и да владее топката. Проблемът им е, че основните играчи са млади и като чели им липсват опитни футболисти (б.р.: капитанът Ян Вертонген и Лиор Рафаелов са сред малцината, отговарящи на тази характеристика). В тима обаче има много таланти и неслучайно 16-годишното дясно крило Жулиен Дюранвил бе продаден за 8,5 млн. евро на Борусия Дортмунд.

В чисто тактически план не мога да кажа как стоят, тъй като треньорът им Бриан Ример дойде само преди няколко седмици. Резултатите им обаче се подобриха, което трябва да е сигнал за Лудогорец, че ще излязат срещу сериозен съперник. Андерлехт обаче е непостоянен тим и както могат да направят много добри мачове, така и може да не се представят на ниво", заяви Йорданов пред "Тема спорт".

А относно мнението му за националния ни тим под ръководството на Младен Кръстаич, както и дали очаква да бъде повикан след редовните си изяви в Белгия: "Не мога да кажа какво точно е променил, тъй като все още не съм играл под негово ръководство. Резултатите обаче са добри, а младите играчи получават възможност за изява. Виждате как играе Илия Груев във Вердер и е логично той да е основен играч на тима. Що се отнася до квалификациите определено няма да бъде лесно със съперници като Унгария, Сърбия и Черна гора.

За мен най-важното е било да давам 100% от себе си когато играя за националния отбор и смятам, че това е желанието на всички играчи. Трябва да сме обединени и да покажем най-доброто, на което сме способни. За мен лично приоритетът е да съм здрав и да играя редовно във Вестерло, за да може ако получа повиквателна да съм готов да помогна на отбора".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Борислав Михайлов: Терените ни не са лоши, в Хърватия и Сърбия не са по-добри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички