Днес е денят "Х" за Лудогорец


Днес е денят "Х" за Лудогорец
Снимка: БГНЕС

2505 0

Няколко милиона евро могат ли да се изпарят за 90 минути? Ако не знаете отговора на този въпрос, а и ви тресе любопитство, тази вечер гледайте мача реванш от предварителните кръгове на Шампионската лига между Милсами и Лудогорец.

Това, което е сигурно, е, че в Разград разчитат доста на тези потенциални приходи от 3-4 милиона евро и ако някой се опитва да ви убеди в обратното, просто не му вярвайте. Няма такъв клуб, чиито собственици да махнат лековато с ръка и да се направят, че все едно ги е ухапала муха. Не си представяме, че в Лудогорец ще кажат "Продължаваме напред", ако ги сполети нещастието да отпаднат от шампиона на Молдова.

Ако Лудогорец се развиваше правилно и надграждаше бавно, нямаше все да трепери и да чака чудото. Чудо един път, чудо два пъти, но в един момент и Кирил Домусчиев ще се види в чудо. Може да не е тази вечер, може да е след месец, но в един момент и неговите сметки ще излязат без кръчмар. В Молдова очакванията са по-класният, по-опитният и по-скъп отбор да спечели и да продължи напред, но като че ли в Лудогорец сами не си вярват, че някога ще се върнат на нивото от миналия сезон.

Лудогорец ще излезе в Молдова с поне три промени в стартовата единайсеторка спрямо гостуването на Литекс (0:2). Треньорът Бруно Рибейро смята да остави на пейката най-слабия в Ловеч Браян Ангуло, както и разочаровалите Препелица и Чунчуков. На тяхно място ще се появят трима бразилци - Сисиньо, Саша и Кишада. Първият ще заеме позицията като десен бек. Това ще е и негова първа поява като титуляр за зелените в официален мач. Досега той е стартирал единствено в контролата със Спарта Прага (0:1) в Австрия. Включването му ще доведе до вътрешно разместване и Минев ще премине отляво на отбраната. Останалите в защита ще са Моци и Александър Александров. Пред тях ще са Дяков и Саша, който не бе особено убедителен в първия мач с Милсами (0:1). Тогава обаче бившият играч на ЦСКА бе ползван от Рибейро като атакуващ полузащитник заради наказанието на Марселиньо.

В предни позиции очаквано неориентираният в Ловеч Чунчуков ще отстъпи мястото си на Кишада. Има малка вероятност Рибейро да извади от състава и Джоди Лукоки, който също не бе на ниво. Ако това се случи, на десния фланг на атаката ще се появи Михаил Александров. Извън сметките на специалиста за реванша останаха левият бек Витиня и Александър Василев. Двамата въобще не се качиха в самолета за Молдова.

Треньорът на Милсами Юрий Осипенко пък ще бъде принуден да направи рокада в предни позиции заради контузията на капитана Ромео Сурду. Както е известно, румънският таран получи проблем в дясното рамо в първия мач, който ще го извади от терена за около месец. Затова Осипенко ще трябва да заложи на върха на атаката на Буд, който е единственият здрав нападател на тима. В лазарета на молдовския шампион е още и левият бек Геци.

Останалите десет ще бъдат същите, които стартираха и на "Лудогорец Арена" преди седмица. И така, пригответе се за нова порция висок адреналин. Пак играе Лудогорец, пак ножът е опрял до кокала, пак ни чакат луди емоции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички