Дерменджиев: Това е най-силният ни сезон, можехме да имаме повече точки


Дерменджиев: Това е най-силният ни сезон, можехме да имаме повече точки
Снимка: Getty Images/Guliver

1399 0

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели мнението на капитана Светослав Дяков, че в тима се чувстват леко разочаровани от пропуснатия шанс за победа в Париж. Както е известно, българският шампион стигна до 2:2 срещу ПСЖ, но секунди преди края водеше с гол аванс.

"Изключително доволен съм от играта. Знаете каква е класата на ПСЖ и ние отново влязохме през парадния вход в Лига Европа, не разчитахме само на Арсенал. Тактически силен мач изиграхме, използвахме си шансовете и до последно водехме в резултата. Бих казал, че съм доволен, но и малко съжалявам, най-вече заради момчетата и играта, която показаха. Искаше ми се да победим, но пак в края допуснахме гол", каза след срещата Дерменджиев.

"Футболът е феномен, защото е непредвидим. Всяка секунда се променя ситуацията на терена. Пак казвам - благодаря на момчетата. Това, което коментирахме по-рано, че израстваме, виждате, че е точно така. Отборът играе смело, с интелект и дава всичко от себе си". 

Той предпочете да не дава прогнози за предстоящото участие в Лига Европа. Това е втори случай, в който "орлите" ще играят през пролетта във втория по сила европейски клубен турнир.

"Никога не искам да гадая. Караме по ред, чакаме жребия и тогава ще мислим за резултати. Играем един изключително сгъстен цикъл, но за нас е добре това. Държат се футболистите будни, продължаваме в Европа и продължаваме да радваме българските фенове. Дано и отборите, с които ще играем в Лига Европа, са интересни на феновете и да дойдат да ни подкрепят", сподели треньорът, който определи 2016 година като най-силната за неговия тим.

Един изключително труден сезон караме, с квалификациите, които играхме, в самата Шампионска лига. По моя преценка бихме могли да имаме още точки, но в крайна сметка това е футболът. В първенството водим с 9 точки - за пръв път се случва на полусезона да води отборът с 9 точки. Това мисля, че дава да се разбере колко е израснал отборът. Лудогорец е на едно средно европейско ниво, което ни радва, защото в България ще има един отбор, който да има добър имидж в Европа. Това ще бъде добре и за националния отбор", категоричен бе Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички