Дерменджиев щастлив: Искам всички да са силни и добри


Дерменджиев щастлив: Искам всички да са силни и добри

1086 0

Един от най-критикуваните треньори в България Георги Дерменджиев изрази искрената си радост от първата си шампионска титла като старши-треньор в "А" група начело на Лудогорец.

"Годината беше много дълга, но е ползотворна в няколко посоки, влязохме в груповата фаза на ШЛ, изиграхме изключително труден полусезон. Пак казвам, този мач го спечелихме с 4 гола, беше наслаждаване на един добър футбол, този мач беше психологически силен и момчетата го изиграха точно така, както трябваше да бъде изигран", каза опитният специалист, който е неколкократен шампион като помощник и в Литекс, и в Лудогорец.

"Със себе си и срещу всичките. Това е неминуемо, ние го очаквахме, защото знаехме какво ще стане след това класиране (за Шампионска лига). Това е растежът, предполагам, че това няма да се повтори следващата година след някое класиране за Лига Европа или Шампионска лига".

Старши-треньорът коментира и атаките към отбора, заявявайки че те са част от футбола и това прави клубът по-силен на всички нива.

"Искам да ви кажа, януари месец мен ме направиха на нищо, колко слабо сме играли срещу Днипро на контролата, а виждате какво става. Реалността при нас е много различна. Това са 25 човека, добри футболисти, всеки иска да играе. Клубът се държи на изключително високо, европейско ниво. Не отговаряме на нищо, имахме сериозни атаки. Но точно така трябва да бъде, за да има прогрес в българския футбол", категоричен е Дерменджиев.

"Едно явление като Лудогорец трябва да се поощрява. Искам и другите да бъдат силни и добри, на това ниво, тогава футболът ще бъде много различен.“

„Това е първа титла като старши треньор и е много ценна, защото ви обясних в какъв момент беше. Трябва да има надграждане, защото когато го постигнем Лига Европа, после Шампионска лига, когато се затвърди, тогава е качеството. Иначе всеки може да каже, че е случайност", завърши щастливият златен медалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички